На вниманието на шефа на РПУ-Петрич Стоян Стойчев: Незрящият Кирил Кирилов от Габрене: Бившият кмет Атанас Божинов зашлеви съпругата ми епилептичка с 2 шамара, преди 2 г. си купи от нас 3 гласа за местните избори срещу 200 лв., иска си парите обратно

Filed under: Петрич |

 Божинов заплаши, че ще обърне носа ми с дупките нагоре, а на жена ми щял да намести мозъка, имам на запис разговора за купените гласове, твърди потърпевшият Божинов бил издигнат за кандидат-управник от ГЕРБ,  

Димитър Бръчков и Димитър Танев уведомени за скандалното му поведение, резултат няма

  236-01-01 Кирил Андонов - снимка 1 copy

 

Бившият кмет на петричкото село Габрене Атанас Божинов зашлевил два здрави шамара на съселянката си Силвия Мирчева насред селото, а преди дни се нахвърлил и на съпруга й Кирил Кирилов, а после атакувал и двамата с ругатни и заплахи и се вкара във филм на ужасите. Силвия Мирчева е епилептичка, а Кирил Кирилов сляп от рождение, двамата живеят заедно на съпружески начала от 15 години.

236-01-01 Главен инспектор Стоян Иванов Стойчев - Началник РУП Петрич

За скандалното поведение на бившия първи разказа в редакцията   Кирил Андонов Кирилов. По думите на Кирил повод за агресивното поведение на Атанас Божинов са 200 лв., с които той си купил от семейство Кирилови 3 гласа преди 2 години по време на изборите за кмет.

За тормоза над мен не бих се оплакал, но не мога да простя боя на жена ми, всеки месец давам по 100 лв. за лекарства, тя е болната и има нужда от помощ, а не от шамари, каза Кирилов. Ето каво още разказа той:

236-01-01 Димитър Бръчков

„Преди няколко дни в кафене в Габрене Атанас Божинов влетя на масата, на която седяхме с жена ми, и с ругатни и обиди, които се гнуся да цитирам, настоя до една седмица да му върнем въпросните пари, инак щял да обърне носа ми с дупките нагоре, а на жена ми щял да й намести мозъка, та да й бил облекчал страданията от епилепсия. Предвид обстоятелството, че нямам никакво зрение, една такава възможност ми се струва съвсем изпълнима, още повече че преди петнадесетина дни той й е ударил два бая ми ти здрави шамара.

Единствен свидетел на това бе собственикът на кафенето Борис Методиев, но не съм сигурен „дали го е забелязал и ще успее да си го спомни“, разказва Кирил.

Атанас Божинов бил кандидат за поста, издигнат от ГЕРБ, но не спечелил доверието на съселяните си. Затова си поискал обратно 200-та лева и тъй като Кирилови не му ги върнали, започнал да ги тормози, твърди Кирил, чието писмо се пази в редакцията на в. „Вяра”. Същото писмо е изпратено до началника на РПУ-Петрич с молба от Кирил Кирилов за бърза и адекватна намеса. За случая са информирани Димитър Бръчков от общинската структура на ГЕРБ и новоизбарният депутат Димитър Танев. Освен това Кирил твърди, че има запис на разговора с предложените от Божинов 200 лв.

33-07-01  Dimitar Tanev copy

Ето какво разказа Кирил Андонов Кирилов:

„През април 2012 г. в селото, в което живея – село Габрене, община Петрич, за кандидат за кмет от Политическа партия ГЕРБ беше предложен Атанас Божинов. В селото и не само в него е известен като вечниякандидат, понеже от 1991 г. е представлявал като кандидат-кмет всички възможни партии с някакви шансове за успех.

Дори един мандат спечели и кметува, но ей богу не си спомням с подкрепата на коя точно партия стана кмет на селото. Все едно.

Не пиша това, за да го хуля или клеветя. Както вече споменах, Атанас Божинов бе издигнат за кандидат-кмет на село Габрене като кандидат на ГЕРБ.Той, разбира се, е натрупал достатъчно опит в участие на местни избори и е съвсем наясно, че няма начин да спечели, ако играе по правилата или близо до

тях. Започна това, което всъщност почти всички кандидати правят, особено в по-малките населени места.Тръгна да купува избиратели, като предварително много деликатно пусна слух,

че Костадин Хаджигаев, по онова време областен управител на Благоевградска област, в чийто състав е нашето село, му е дал 12 000 лева за успешна предизборна кампания.Та започна Атанас Божинов предизборната си кампания и от човек на

човек стигна и до моето семейство. В семейството ми сме трима гласоподаватели.Точно деня на вота, който бе насрочен за 13 май 2012 г., ставахме трима -синът ми е роден точно на 13 май и през 2012 г. навършваше 18 години, респективно вече имаше право да гласува.

Атанас Божинов без смущение или някакви предисловия ни предложи 200 лева за нашите 3 гласа и ние приехме.Не искам да бъда лицемер и затова няма да скрия, че аз не симпатизирам на  ГЕРБ.Дори някак си се зарадвах, че спипах кандидат на ГЕРБ в купуване на избиратели. Честно казано, не съм мислил да се възползвам от този факт, а че е факт, твърдя, понеже всъщност разполагам с аудиозапис на разговора, който бе кратък,

но съвсем ясен и недвусмислен. Разполагам с този запис не защото съм знаел, че този човек ще дойде да ми предлага пари и съм го очаквал, а понеже всъщност работя у дома с компютъра

си, напълно сляп съм и използвам някои звукозаписващипрограми, които улесняват работата ми и точно в този момент тази програма беше в работен режим. Този кандидат, разбира се, не спечели и така се заформиха последствията.Месец или повече след деня на изборите Божинов ни срещна в кафенето на

селото, едно между другото много популярно и посещавано кафене. Дойде при нас с жена ми и ни каза пак така без никакво предисловие, че трябва да му върнем парите.Аз, разбира се, реших, че се шегува и от сърце се разсмях. Оказа се обаче, че той никак, ама съвсем никак не се шегува.Оттогава насам натискът му се засилва и напоследък се превръща в същински тормоз.

Честно казано, не съм се интересувал дали е искал обратно парите, които е давал и на други наши съселяни, понеже със сигурност зная, че е дал и на още няколко човека. Далеч съм от мисълта да търся и предизвиквам съчувствие, но сякаш имам

обяснение защо е решил, че след като не е спечелил, може да си върне парите, които ни е дал.Както споменах по-горе, аз съм напълно сляп, а жена ми страда от тежка форма на епилепсия и още някои придружаващи заболявания.Просто сме му се сторили лесна хапка. Поне така ми се струва. Не зная.

Разбира се, че бих могъл да потърся намесата на полицията с всички произтичащи от това последствия за мен и за него, разбира се, но не съм човек, който обича да става обект на засилено внимание, в това число и от медиите. Ако ми се наложи все пак да опра до полицията, във всички случаи ще направя каквото е потребно, да има медии, които да отразят тази ни конфузия.

Смятам, че е коректно в ГЕРБ-Петрич да знаят за случая.

Ще ми бъде наистина много неприятно, ако се окажа принуден да въвличам и полиция, и медии в цялата тази щуротия.

Понеже това всъщност като едното нищо може да се окаже едно от най-малките му прегрешения, ако не и най-малкото.

Този човек е изпечен, ама наистина изпечен тарикат идалавераджия.Регистрирал се е като земеделски производител.

Такива ми ти обстоятелства биха изскочили, ако случайно се заровят властите по него, та субсидии, та земя, дето уж я има, пък я няма! Абе лоши работи.

Това е писмото, изпратено и до Политическа партия ГЕРБ, с което разполага общинската й структура в лицето на Димитър Бръчков. За случая съм информирал в телефонен разговор и Димитър Танев.

От тяхна страна са били предприети според Бръчков възможните стъпки за въздействие, но резултат няма, защото, както разказах, на 12 октомври в кафене в Габрене Атанас Божинов влетя на масата, на която седяхме с жена ми, с ругатни и обиди. Съвсем наясно сме със законовите последствия от това практическо самопризнание, че сме продали гласовете си на кандидат-кмета на Политическа партия ГЕРБ през пролетта на 2012 година, но очевидно ще трябва да си ги понесем”.

Вестник „Вяра” е готов да публиква позицията по случая и на Атанас Божинов.

Снимките:

1 Кирил Кирилов

2 Стоян Стойчев

3 Димитър Бръчков

4 Димитър Танев

Spread the love