6-годишната Лорейн Черкезова сред 100 деца най-напориста да се запише на художествена гимнастика в Благоевград   

Filed under: Кюстендил |

238-05-03  Лорейн Черкезова

Над 100 деца се събраха в новооткритата спортна зала на 3-то ОУ «Димитър Талев» в Благоевград на първа трнировка по художествена гимнастика. Сред стотиците деца, дошли да се запишат, бе и 6-годишната Лорейн Черкезова от Благоевград. Стиснала здраво ръката на своята майка, момиченцето с вълнение каза, че отдавна иска да тренира художествена гимнастика, но досега нямало къде. «Лорейн беше изключително щастлива, когато разбра, че в Благоевград вече ще има място за тренировки по художествена гимнастика. От съвсем малка искаше да тренира този спорт, когато дават гимнастичките ни по телевизията, тя веднага превключва каналите, за да ги гледа», сподели майка й Деяна Черкезова.

238-05-03  3 238-05-03  7

Оказва се, че освен художесетвена гимнастика Лорейн от две години ходи на спортни и състезателни танци, а също така тренира и спортна гиманстика. «Най-много обаче искам да тренирам художествена гимнастика с лента в ръка, за да стана известна гимнастичка», чисто по детски и наивно споделя  малката госпожица. „Изключително щастлива съм да видя толкова момичета, които желаят да станат гимнастички”, заяви пък пред събралите се младата треньорка Валентина Симеонова. Според нея тази среща е поредното доказателство, че кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов държи на думите си. «Когато се откри тази зала, кметът каза, че тук ще тренират новите гимнастически надежди на Благоевград и ето че това e факт”, допълни тя.

Най-младата участничка бе Стефани – на 3 години. С голямо одобрение бяха посрещнати изпълненията и на благоевградчанката Цветелина Николова и Сибила Кърпачева.

Снимките:

1 Освен да танцува, Лорейн казва, че най-много иска да тренира художествена гимнастика.

2 и 3  Изпълненията на гимнастичките предизвикаха бурните овации на всички.

Spread the love