Събраха над 500 подписа срещу „Свидетелите на Йехова” в Благоевград, сезират всички институции

Filed under: Благоевград |

240-02-02  svideteli1 copy

Над 500 са събраните подписи срещу сектата „Свидетелите на Йехова“ в Благоевград. Подписката е инициирана от Патриотичния фронт. За пореден път в неделя пред офиса, където се събират йеховистите, активисти на ВМРО призоваха членовете на сектата да напуснат областния център.

„Пуснали сме жалба до прокуратурата, възнамеряваме да се срещнем с представители на Регионалния инспекторат по образованието, както и със служители на Агенцията за закрила на детето, тъй като сектата е наела помещение в близост до учебно заведение“, каза зам.-председател на ВМРО в Благоевград  Георги Костадинов. Той обясни, че е практика йеховистите да беседват в близост до училища. Според него сектантите се събират два пъти седмично, като броят им в момента за Благоевград е над 30 души.

От ВМРО – Благоевград възнамеряват да организират митинг пред общината срещу „Свидетелите на Йехова“. „Уведомили сме кмета на града и имаме неговото разрешение за това“, увериха воеводите.

„Пишат жалби в полицията, че ги възпрепятстваме. Досега има 6 жалби срещу мен. Опитах се да присъствам на проповед, да разговарям с тях, не ме допуснаха. Всичките им офиси в страната се намират в близост до училища. Те не признават знамето, химна на България, въобще държавността”, добави  Костадинов.

Той обмисля да се срещне и запознае с проблемите началника на РИО – Благоевград, Огнян Соколов.

 

Снимката: Активисти на ВМРО призоваха членовете на сектата да напуснат областния център.

Spread the love

Коментар за: Събраха над 500 подписа срещу „Свидетелите на Йехова” в Благоевград, сезират всички институции

  1. Както всичко друго при ДС-МВРо-вците става дума за пари! Големият страх е, че „клиентелата“ им може да смени „патриотичния“ наркотик с религиозен, и още повече, че може да смени дилара си!

    koмитa
    2014/октомври/22 at 1:49 AM