Вежди Рашидов: Доган да върне парите на КТБ! Делян Пеевски е бедно момче, но трудолюбиво. По цял ден копа, ще изкара един килограм домати, ще се прехрани

Filed under: България |

Реформаторите са една детска градина, която се е събрала, и си играят на нещо. Някой да знае кой какъв е там? Някой да е произвел сладолед? Да е изобретил яйце?, заяви бившият културен министър

242-17-02-delyan_peevski

„Бойко Борисов да направи мандат и ако трябва, ще се споразумява с дявола в името на българската държава.” Този съвет към лидера на ГЕРБ отправи Вежди Рашидов. В 43-тото НС скулпторът за трети път ще е независим депутат в парламентарната група на ГЕРБ. Бил е и министър на културата в кабинета „Борисов”.

 

– Ще има ли правителство на ГЕРБ, г-н Рашидов?

– Би трябвало да стане. То си има партия, аз не съм член на ГЕРБ.

– Не сте член на ГЕРБ, но сте депутат в парламентарната група на партията. Кой е дяволът, с когото трябва да се споразумее Борисов?

– Образно казано „дявола”, но правителство трябва да има. Ако няма правителство, ще закрием цялата държава. А Капалъ чарши ще напредва и тогава…

– Тогава какво?

– Нови избори ще бъдат смъртоносни и не бива да се допускат. Това ще бъде смъртоносно за българския народ.

Лютви Местан – той си е добре човекът. Нов костюм си е взел, хубави очила има – златни. Делян Пеевски е бедно момче, но трудолюбиво. По цял ден копа, ще изкара един килограм домати, ще се прехрани. Но българският народ не е добре.

– Как ще определите поведението на реформаторите спрямо ГЕРБ?

– Детска градина. Някой да знае кой какъв е там? Някой да е произвел сладолед? Да е изобретил яйце? Една детска градина, която се е събрала, и си играят на нещо. А не е време за такива игри.

– Какво става с КТБ, г-н Рашидов? Ще успеете ли да си вземете парите?

– За КТБ ще питате Иван Искров с какво толкова е облагодетелстван, че обслужва олигарсите в България. В какво е облагодетелстван да бъдат половин милион българи нещастни за сметка на десетина много щастливи?!

– Вие имате ли отговор?

– Аз имам отговори, но тези въпроси трябва да се задават към хората, които би трябвало да носят отговорности, ако безотговорността е отговорност.

Не ме мъчете повече мен. Аз съм единственият, който говори по тази тема. КТБ има хиляди вложители, защо не питате някой друг. Защо не питате Делян Пеевски кой разклати банката? Питайте Ахмед Доган защо продължава да пие 21-годишно уиски, вместо да върне парите на банката. Те окрадоха КТБ, а се занимавате с моите кирливи пари. Колко пъти медиите попитахте: „Кой краде парите на българите”?

– В крайна сметка данъкоплатците ли ще го отнесат?

– Тонове мастило се изля: данъкоплатците ли ще платят, те ли ще го отнесат. Не са данъкоплатци тези, които плащат 50 лв. на година такса смет и боклук. Данъкоплатец е този, който плаща данък „Приходи”. Аз имам големи приходи и съм платил големи данъци на българската държава. Тази тема ми е болна. Вие понеже нямате пари, не ви крадат още, но ще ви окрадат утре. Защото в тази държава се краде. Аз вече ще си отварям очите, няма да дам пари за нищо в тази държава и няма да ме крадат от утре. Но те все пак ще трябва да крадат отнякъде и ще крадат от вас. И ако ние днес нямаме хигиената да застанем срещу крадците и да ги спрем, тогава не участвам в тази държава. Аз не съм крал нищо от държавата и не желая никой да ме краде и мен. Никой не ми е чукал камъните в ателието. Разни пръдльовци ходят от телевизия в телевизия и дават акъли. А ако им дам чук в ръцете, ще си ударят пръстите. Така че питайте кой краде, не питайте аз какво мисля. Аз мисля, че трябва да ми върнат парите. А те мислят как да ми ги откраднат.

– Вие почти четири години бяхте в управлението, защо не спряхте крадците?

– Това е пладнешки грабеж, криминален случай. Кой може да го предвиди? Извинявайте, но съм бесен, защото имам информация, че твърдо са решили да окрадат банката, не казвам да я фалират.

– Сега на ход е отново ГЕРБ. Ще успее ли да се справи с този „пладнешки грабеж”?

– Ами питайте Бойко Борисов. Как да ви отговоря от името на лидера на ГЕРБ? Такъв въпрос – дали ще спре грабежа, е към него. Ако не го спре, значи няма държава. Аз какво да направя? Не ме интересува богатият народ, не ме интересува нищо, нося една моя лична отговорност – ще видя докога мога да я нося. Оттам нататък аз съм абдикирал от моята държава, която не само че не ми е помогнала с нищо, а ме е окрала на края на живота. Това звучи тъжно. В края на моя живот, на 63 години, да ме окраде моята родина, извинявайте. Такава държава няма за мен. Не ме карайте повече да говоря.

– А по-приятно ли ще ви бъде да говорим за изкуство? Преди дни Маргарита Михнева разкри пред Милен Цветков, че навремето ви е била муза и ви е позирала за картина…

– Хубаво де, какво като съм я рисувал? Мона Лиза да не би да е била нещо по-различно от Маргарита Михнева за Леонардо? Какво да рисувам – краставици и домати ли? Маргарита Михнева беше хубава, напращяла жена, готина. Ама пред Милен Цветков се държа достойно.

 

Spread the love