Мениджърът на „Марек Юнион-Ивкони” Людмил Найденов преди Шампионската лига:  Нямаме финансовите възможности като другите европейски участници и нямаше как да задържим най-добрите си играчи, затова развиваме младите момчета от школата

Filed under: Спорт |

Ще играем за победа във всеки двубой, защото от тези срещи няма какво да губим, а само да спечелим, лаконичен бе капитанът Георги Георгиев

242-23-01-IMG_1571-001-798x1024

„Марек Юнион-Ивкони” даде пресконференция днес за предстоящото участие на клуба в CEV DenizBank Volleyball Champions League 2015. Пред медиите застанаха мениджърът на клуба Людмил Найденов, старши треньорът Найден Найденов и капитанът Георги Георгиев. “Въпреки проблемите в българския волейбол и най-вече на клубно ниво, направихме отново всичко възможно, за да участваме в най-силното първенство на Стария континент. Във финансово отношение не сме съизмерими с другите клубове участници и нямаше как да задържим най-добрите си играчи. Политиката ни е да развиваме младите момчета от школата и да израстват, което продължаваме да правим. Най-важното за нас е, че момчетата ще могат да се докоснат до най-големите играчи в света и да почувстват атмосферата и тръпката от срещата с такива отбори. Разчитаме на логистична подкрепа от Българската федерация по волейбол за мачовете в Самоков, където отново ще играем домакинските си срещи. Знаете, че участието ни в Шампионската лига реално подпомогна осигуряването на финансиране за спортна зала в Дупница, която да отговаря на международните изисквания за провеждане на срещи от такова ниво и защо не догодина, ако станем отново шампиони, вече да сме в новата зала. За съперниците ни „Ястрижебски” (Полша) и „Локомотив” (Русия) е излишно да коментираме каквото и да било. Те са грандове в европейския волейбол и за нас ще бъде чест да се изправим срещу тях”, съобщи Людмил Найденов.

242-23-01-7MDM8114

„Всяка година целта ни е да играем добре и да развиваме младите ни момчета. Трупането на опит в мачове с отбори като „Каи”, „Локомотив” и „Ястрижебски” е възможност за израстването на тези момчета, които след няколко години да попаднат в националния отбор. Като треньор няма как да не искам да играем по-добре и по-добре и да трупаме победи, но сме наясно с реалността. Затова наблягаме на работата с младите. Целта пред момчетата е да играят и изпитват удоволствие от сблъсъците с нашите именити съперници”, допълни наставникът Найден Найденов.

“Знаем кои и какви играчи играят при съперниците ни. За нас е удоволствие да бъдем част от европейския елит за 3-та поредна година. Ще играем за победа във всеки двубой, защото от тези срещи няма какво да губим, а само да спечелим”, лаконичен бе Георгиев. На официалната пресконференция бяха представени и партньорите на клуба за новия сезон.

 

 

 

Spread the love