Лошото време предизвика ПТП-та в Пиринско, катастрофа затвори Кресненското дефиле: 53-год. жена е в болница след сблъсък на булевард „Яворов“ в Благоевград, 7 души, сред тях 6-годишно дете, пострадаха край  Антените

Filed under: Актуално от днес,Благоевград,Дупница |

Дупничанка блъсната на ул. „Никола Малешевски”, закарана в болница без опасност за живота

243-03-01  antenite

53-годишна пешеходка, пресичаща неправилно, е с фрактура на крака, след като бе блъсната от автомобил в Благоевград. Зорка Васева е транспортирана до Спешно приемно отделение на МБАЛ-Благоевград.

Инцидентът стана вчера сутринта към 7,30 часа на булевард „П. К. Яворов“ в близост до хотел ”Езерец”. При пороен дъжд, вятър  и лоша видимост Зорка тръгнала да пресича булеварда на необозначено за пешеходци място и е блъсната от „Фолксваген Голф“, движещ се от жк „Еленово“ към жк „Струмско“.

Блъскайки пешеходката, водачът на голфа спира, отзад в него поради неспазване на дистанция се врязва мерцедес SL 350, управляван от митничарката Рени П.

243-03-01  iavorov1

Голфът бил управляван от 50-годишен мъж от кв. „Еленово”

Пострадалата пешеходка Зорка Васева е транспортирана с фрактура на крака до Спешно приемно отделение. В болницата е закарана и митничарката Рени П., но тя не е пострадала.

На двата ударили се автомобила са нанесени сериозни материални щети.

Лошото време предизвика и друга катастрофа, при която пострадаха седем души. Инцидентът стана вчера към 14.00 часа на главен път Е-79 в района на Антените край Благоевград. Там се сблъскаха два автомобила “Фиат” и “Волво”, единият от които е с македонска регистрация. Водачът на чуждестранния автомобил е загубил концентрация поради движение с несъобразена с пътните условия скорост.

243-03-01  iavorov2

Пострадалите са закарани в благоевградската болница. От Спешния център в Благоевград уточниха, че най-тежко е пострадала жена на средна възраст, на която й се извършили  рентгенови изследвания. Другите пострадали, сред които 6-годишно дете и двама македонци, не са с тежки наранявания и се консултират от различни специалисти.
Движението не беше затворено, но се осъществяваше в едната лента.

Тежка катастрофа затвори вчера и Кресненското дефиле следобед. Микробус и лек автомобил се сблъскаха преди големия тунел в посока Сандански. След удара лекотоварният автомобил се обърнал и препречил пътното платно.

За щастие тежкият пътен инцидент се разминал без пострадали.

С произшествие бе белязан вчерашният ден и в Дупница. Инцидентът стана към 15 часа на ул. „Никола Малешевски”, където бе блъсната жена. Пострадалата е без опасност за живота, закарана е в болница.

Снимките:

1 Седем души пострадаха при катастрофа край Антените.

2  Мерцедесът на митничарката Рени П. е със сериозни материални щети.

3  Лявата лента на булеварда в посока „Струмско” беше  отцепена.

 

Spread the love