Зеленият екип на „Благоевград-БТ“ АД с ученици от Благоевградската професионална гимназия засадиха 70 дръвчета край яз. „Стойковци“

Filed under: Благоевград |

244-02-0333dobrovolci11

 

Доброволци от зеления екип на „Благоевград-БТ“ АД  заедно с ученици от Благоевградската професионална гимназия засадиха над 70 дръвчета в село Логодаж.

В акцията се включи и директорът на гимназията инж. Асен Давидков и много учители, сред които Жулиета Мавревска и Павел Църваришки.

В групата не пропуснаха да се присъединят и кметът на Логодаж Пламен Червенков и читалищната секретарка Дафинка Бойчева.

Канадски дъб, кестени, бреза, туя, аризонски кипарис, моливно дърво и албиция бяха засадени и около язовир „Стойковци“.

244-02-0333dobrobolci22

Чрез инициативата искаме да стимулираме участието на младите хора като доброволци в екологични и други полезни за обществото дейности, идеята е, засаждайки дръвчетата със своите ръце, те да се ангажират и с опазването им. От създаването на зеления екип на „Благоевград-БТ“ АД през 2011 г. акцентираме върху различни екологични инициативи, защото смятаме, че отношението на човек към заобикалящата го среда е отношение към неговото собствено бъдеще“, коментира ръководителят на отдел „Човешки ресурси“ в „Благоевград -БТ“ АД Борислав Барбутов.

Зеленият екип на „Благоевград-БТ” провежда акцията за пета поредна година.

Снимките:

1 Инж. Асен Давидков (вдясно) се включи в екоакцията.

2  С желание и настроение учениците се включиха в засаждането.

Spread the love