Явор Аргиров оглави ОбС-Сандански след гласуване в 2 тура, близкият му Кънчо Стойчев: Не строя голф игрище в Зорница, имотите в курортната община си ги купувам като яйца от магазина

Filed under: Сандански |

19-07-82-84730-andon_totev

Явор Аргиров оглави Общинския съвет в Сандански след гласуване в два тура. Аргиров сяда в креслото на Атанас Стоянов, който стана депутат от ВМРО-НФСБ и ще бъде ОбС шеф до изтичане на мандата на местния парламент след година.

На първия тур Аргиров получи 14 гласа от колегите си, Петър Додушев – 8, Георги Трайков – 4. Във втория кръг Аргиров би Додушев с 16 на 12 гласа.

244-01-15 Явор Аргиров

Възмутени жители на Сандански твърдят, че Аргиров е известен  като Брокер 40, твърди „Пик”.Санданчани са в потрес от кандидатурата на Аргиров, тъй като е всеизвестна близостта му с единствения досега осъден за купуване на гласове оранжериен бос, когото санданчани наричат и Краставичаря – Никола Малчев. Именно той преди време получи присъда от 6 месеца пробация заради търговия с гласове в полза на коалиция „Бъдеще за община Сандански“, където втори в листата беше именно Явор Аргиров, син на бивш зам.-директор на завод „Медика“ и настоящ строителен консултант.Същият бил замесен и в куп съмнителни схеми, част от които са десетки преотреждания на земи, които са публична общинска собственост, според слуховете, които вървят в курортния град.Подозира се, че Аргиров има участие в сделки с имоти в централната част на Сандански, единият от които е купен от брат му за 50 000 лева, при пазарна стойност на имота над 300 000 лева.Аргиров бил замесен и с червения социолог Кънчо Стойчев, твърдят запознати.ПИК научи от жители на община Сандански, че социологът строял поредно огромно голф игрище в село Зорница, община Сандански.Новото игрище било почти готово, земите са окрупнени и вече преодреждане и комасиране, което било извършено от Аргиров и друг негов колега от общината, който се занимава със земеделските земи – Кирил Мицев.

244-01-15 Кънчо Стойчев

Стойчев искал да получи на концесия и най-големия минерален извор, намиращ се в село Хотово, което е близо до имението на Емил Кюлев в Мелник. Ето какво още пише „Пик” по темата: Целта на общинския кмет Андон Тотев, известен с прякорора Левунския Дон Корлеоне, тъй като е 12 години кмет и е на сериозната възраст 72 години, била за оставащата една година от мандата му да продаде апетитните общински земи, твърдят наши източници.Андон Тотев и Кънчо Стойчев правели всичко възможно, за да помогнат на приятеля си Явор Аргиров да се добере до заветния председателски пост в Общинския съвет в Сандански, който да му отключи пътя към нови върхове в политиката и бизнеса.Пик” потърси за коментар Кънчо Стойчев.Социологът каза:„Не е вярно, че строя голф игрище. До Сандански имам къща за почивка и селски живот. Имам пилета и кокошки. Навремето ваши колеги бяха написали, че в „Бояна” и „Драгалевци” имало страшно много голф игрища. Зелената поляна някой я бърка с голф игрище. Имам зелена поляна, но за голф игрище не става“.На въпрос на „Пик” как е придобил зелената поляна, Стойчев се вбеси:„Това са си частни имоти. Купил съм ги, както се купуват яйца от магазина. Не виждам причина да обсъждам с този въпрос, или номера на обувките и фланелката ми. Не виждам смисъл да участвам в подобен разговор… Глупости са, че лобирам за Аргиров, не знам за кого става дума. Навремето имаше публикации, че съм японски шпионин. Не съм японски шпионин и не ме интересуват всички неща, за които говорите“.

Питането за поляната изкара извън нерви Стойчев, който каза: „Това е неудобен въпрос, който задавате. Не ви дължа обяснения…“

 

Снимките

1 Андон Тотев

2 Явор Аргиров

3 Кънчо Стойчев

 

Spread the love