Шефът на Партията на българските мъже Росен Марков: Ани Баракова е новата Мая Манолова

Filed under: Искам думата |

Поздравих новите 240 депутати с балони, защото са въздухари 

248-09-01 Росен Марков

Клетвата на народните представители от 43-тия състав на парламента провокира поредната ексцентрична акция на шефа на Партията на българските мъже. Защо намира политиците за въздухари, харесва ли Ана Баракова – първата независима депутатка, и кой трябва да управлява България, „Всеки ден“ потърси отговорите от Росен Марков.

–        Г-н Марков, защо решихте да поздравите новите 240 депутати точно с балони и да ги наречете „въздухари“ още преди да са положили клетвата си в Народното събрание?

–        Точно затова не са пълни с хелий, а с въздух, защото не са нищо друго освен въздухари. Стига лъжи, стига празни обещания, стига простотии и популизъм. Призовавам ги да наричат проблемите с истинските им имена. Ние, избирателите, сме интелигентни хора, можем да си дадем сметка какво се случва и можем да разберем политиците. Стига с 800 дни, стига с празните обещания. Затова и кампанията ми се казва „Стига лъжи“. Истината е, че има някои хора в парламента, които са способни да говорят 1 час, но не можеш накрая да разбереш какво са казали. „Има проблеми, дайте да се стегнем“, това трябва да говорят. Мен затова не могат да ме възприемат. При Росен Марков няма червени, зелени и пембени. Той оценява хората по това кой от тях си обича държавата. Моето верую е „Бог и България“. За това не бива да има опозиция.

–        Като им пускате балоните, означава, че не им давате дори нормалните 100 дни кредит на доверие. Защо?

–        Защото не заслужават. Българинът толкова много е лъган. И ще ви кажа, ето от една седмица съм започнал да строя църква с мои средства. Казвам на хората, че не искам пари, защото те са лъгани толкова дълго, че винаги имат едно наум да не им изхарчат дареното за друга цел. Затова съм сложил едно павилионче на гробищата във Варна, където ще строя църквата, и който иска да помогне, ще си купи букетче за 50 стотинки, за да почете близките си. С тези пари е достатъчно да помогне. И точно защото българинът е лъган толкова много, си позволих да направя протест пред Народното събрание в миналия мандат, като сложих една клозетна чиния и заголих задник, като си бях написал: „Протестът ми е рядък“.

248-09-01 Ана Баракова

–        Няма ли да се кандидатирате за депутат най-накрая?

–        Не, не ми е там мястото. Много хора влизат в парламента, а нямат никаква истинска работа там. Аз искам да мога да ходя пред Народното събрание и да казвам, че с**а на правителството. Като депутат не бих могъл да бъда толкова свободен, обичам си свободата. Може да съм грозен и така нататък, но поне съм точен.

–        Наясно сте със състава на новия парламент. Бихте ли се обявили срещу депутати като Ана Баракова, която доби популярност с въпиещата си неграмотност?

248-09-01 Мая

– Вижте, аз не я познавам, но от всичко прочетено имам усещането, че тя е жертва и всички й се нахвърлят. Ще ви припомня обаче, че тогава, когато всички слагаха по колите си лика на Бойко Борисов, аз предизвиках фурор, като го замених с този на Мая Манолова. Сложих я на капака си. Най-малкото е красива жена, а освен това те държи нащрек. Колко водачи предизвикват катастрофи, защото заспиват на волана. С Манолова не е възможно. Нещо такова може да се случи и с Ана Баракова. Приветствам я, защото не тя беше обещала да намери 1 млн. работни места. Според мен обаче трябваше да отговаря за партийните платформи.

– Т.е. не одобрявате, че се отцепи от „България без цензура“, преди да е положила клетва?

– Не. Ако бях на нейно място, най-вероятно щях да се откажа от мястото си в Народното събрание и бих дал шанс на по-запознат с проблемите депутат. Пък и какво значи „независим“? Не го разбирам. Бих се оттеглил.

– Изглежда това е парламентът с най-малко жени. Не намирате ли това за твърде несправедливо?

– Абсолютно. Но зависи от човека, защото има много мъжки момичета, които слагат в джоба си доста мъже.

– Кои например?

– Аз много харесвам Йорданка Фандъкова. Затова й направих серенада пред Столичната община. Харесвам и Антония Първанова.

–        Виждате ли дама в ролята на премиер?

–        Разбира се. Освен това Партията на българските мъже е категорично „за“ жени да управляват, да се постигне матриархат. Мъжете трябва да си гледат лова, риболова и колите.

–        Коя бихте посочили да поеме управлението?

– Не знам. Важното обаче е да е можеща жена. Може и мъж. Трябва да има опит и познания, а това става само с натрупване, не може от нищото изведнъж да станеш министър-председател.

 

Снимките

1 Росен Марков

2 Ана Баракова

3 Мая Манолова

 

Spread the love