3000 танцьори нагорещиха Боровец със страстна салса, кършиха снаги по улиците и басейните, празнуваха Хелоуин в аванс

Filed under: Общество |

Домакинът Памбос Агапиу събра на 8-ия Балкански конгрес гости от Дубай, Мексико, Куба

248-12-01 Balkan Salsa Congress 2014 (31) 248-12-01 Balkan Salsa Congress 2014 (36)

Танцьорът Памбос Агапиу нагорещи страстите в Боровец на 8-ия Балкански салса конгрес. Обилният снеговалеж, затворените пътища и нетипичната за октомври зимна обстановка не отказаха тълпите латино танцьори, които се стекоха в курорта над Самоков. Памбос Агапиу събра хиляди ентусиазирани последователи на латино културата. Най-нетърпеливите пристигнаха още в петък сутринта и останаха в плен на салсата до понеделник. Темпераментни танцьори от Гърция, Румъния, Турция, Кипър, Италия, Холандия, Франция, Испания, Израел и дори от Ангола, Куба, Мексико и Дубай се отдадоха на тридневна гореща денонощна пачанга в планината.

Страстта към танците и кубинската музика оживи зимния курорт и дори липсата на електричество заради подранилия сняг не се оказа пречка за пламенните латино туристи. Те танцуваха навсякъде – край басейните в хотелите, в тематичните зали с уъркшоп занимания, в малките ресторантчета и по заснежените улички. Най-разгорещените салсероси дадоха израз на емоциите и въодушевлението си, танцувайки в снега по бански.

В съботната вечерта латино купонджиите дефилираха с пъстри маскарадни костюми, отбелязвайки празника Halloween седмица по-рано, а изявени артисти от европейската и световна латино сцена изнесоха внушителен шоу-спектакъл. Общо 35 салса формации от Балканите и света показаха виртуозни хореографии по време на пърформънса.

В неделния ден конгресът продължи с майсторски класове по бачата, кизомба, романтик и анимейшън, кюбан и танго. Фиестата приключи с традиционно латино състезание Balkan Salsa Open, което излъчи най-добрите латино двойки на Балканския полуостров.

Spread the love