Разгневена тълпа уби с камъни ислямист, изгори тялото му и го изяде

Filed under: Свят |

Ужасяващата разправа е отмъщение за серия от смъртоносни атаки на терористите

251-20-03-20141102.qmubwdzfne

Разгневена тълпа преби до смърт с камъни предполагаем терорист, след което изпече тялото му и го изяде. Ужасяващата разправа е отмъщение за серия от атаки в Демократична република Конго, при които са загинали над 100 души. Свидетели разказаха, че младежът, който все още не е идентифициран, е събудил подозрението у местните жители, докато се е возил в автобус в североизточната част на страната, след като пътниците разбрали, че той не говори местния език суахили. Той също носел със себе си мачете. По разказите на свидетели той бил изкаран насила от автобуса, бит до смърт с камъни, след което тялото му било изгорено. Инцидентът е станал в град Бени. Той е последвал редица нощни атаки в района, вината за които се хвърля върху ислямистката групировка ADF-NALU.
Смята се, че бунтовниците в Уганда са отговорни за смъртта на над 100 души само през миналия месец. Те са използвали мачета и брадви, за да убиват своите жертви.
Говорейки в Бени, президентът на Конго Джоузеф Кабила каза, че екстремистите ADF-NALU ще последват същата съдба, като бунтовническото движение M23, което бе разгромено миналата година от подкрепените от ООН правителствени сили. „И дума не може да става за преговори с тези терористи. Те ще бъдат победени, както стана с М23. Това ще се случи скоро“, каза той.
ADF-NALU е съюз от обединени групировки, противопоставящи се на правителството в Уганда. Силите на групировката оперират от бази в Конго от средата на миналия век. Правителството на Уганда смята, че ADF-NALU е съюзник на опериращата в Сомалия групировка „Шабаб“. Анализатори обаче казват, че връзките между двете ислямистки движения не са много ясни въпреки общата им ислямистка идеология.

Spread the love