Дупничани сигнализираха: Работници на „Рила газ” предизвикаха ПТП, работят некачествено, ще взривят града

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

Работниците бачкаха по разкопките в едното платно на ул. „Христо Ботев”, другото бяха запушили с инструментите си, оплакаха се пешеходци

Работят на принципа „след нас и потоп”

252-03-01  P1180243 copy

Работници на „Рила газ” предизвикаха ПТП на улица „Христо Ботев” в Дупница. Два автомобила се удариха, за щастие изкривиха само ламарините, но предизвикаха колона от десетки коли и в двете посоки. На място беше и местният шеф на „Рила газ” и бивш зам.-кмет Йордан Йорданов. Групата му застраши живота на десетки пешеходци и шофьори.

„Работниците му бяха разкопали едно платно, а другото бяха запушили с инструментите си. Районът не беше отцепен, работниците бачкаха без светлоотразителни жилетки, по трасето липсваха светлоотразителни знаци и ленти и каквато и да било маркировка. Всичко това се случи на метри от РУП-Дупница към 17 часа, когато хората се прибират от работа и по улицата е най-големият трафик. Най-странното е поведението на полицията. Все едно че нито има РУП, нито има полицаи”, възмущаваха се минувачи.

252-03-01  P1180242 copy

„Цял град е пропищял от „Рила газ” и некачествената работа по всички улици на града, където се прокарват тръбите. Качеството е под всякаква критика”, оплакват се дупничани. Стотици граждани на Дупница всеки ден звънят и сигнализират, че в строителството на газопровода се използват некачествени материали, че строителните дейности се извършват неправилно, че са налице скрити под земята и открити дефекти, но нито от общината, нито от строителния надзор в Кюстендил инспектори си помръдват пръста за опишат констатациите. Строителни инженери и бизнесмени като Евгени Стоев внесоха сигнал до кмета и РДНСК за неправилно монтиране на тръбите по изкопите, хлътване и пропадане на земни маси, пропукване на тръбопровода, некачествено монтирани съединения, които не само ще доведат до изпускане на газ, но могат и да взривят града.

„Целият град е като след бомбардировки, почти никъде фирмата не възстановява асфалтно покритие. Трагична е ситуацията около ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, звъняха в редакцията живеещите в района. Хората са категорични, че това е така, защото липсва стабилен бетонов фундамент.

„Целта е да се приберат парите, а те са милиони, от определен кръг и затова се работи на принципа „след нас и потоп.”

Spread the love