Такси помете болната от паркинсон Мария Костова пред денонощен магазин в Дупница, пресичала е неправилно 

Filed under: Дупница |

Очевидецът Георги Георгиев: Изпаднах в шок, защото жената не помръдна, всичко стана за секунди

254-02-12 284 copy

Такси помете болната от паркинсон 68-годишна Мария Иванова Костова при денонощния магазин на ул. ”Княз Борис” с пресечна ул. ”Трети гвардейски полк” в Дупница. Шофьорът е силно притеснен, до късно снощи стоеше пред вратата на болничната стая на Мария. „Чакам да дойде в съзнание, да се извиня и да окажа пълна помощ при възстановяването й. Ще помагам със средства, със сили, с всичко, само да оцелее”, вайкаше се той пред коридора на общинската болница.

254-02-12 286 copy

Жената има сериозна рана на главата от удара в асфалта. Жената е пресичала улицата отстрани на пешеходната пътека. „Възрастната жена е виновна за катастрофата, пресичала е неправилно извън пешеходна зона, шофьорът няма вина за инцидента”, казаха от КАТ. Вероятно е отивала да пазарува в магазина, защото по улицата остана да се търкаля пазарската й чанта. След удара възрастната жена е изпаднала в безсъзнание и е останала да лежи в безпомощно състояние върху платното до идването на Спешна помощ. Млади мъже, които са излизали от магазина, веднага се обадили на тел. 112 при вида на блъснатата жена. Заради ремонтните дейности из центъра на Дупница линейката трудно стигна до автопроизшествието. Очевидецът на катастрофата Георги Георгиев беше в шок от видяното.

254-02-12 287 copy

„Колата идваше от светофарите на ГУМ и всичко стана за секунди. Много се изплаших, защото след удара жената не помръдна. 2 полицейски коли отцепиха мястото на катастрофата и отбиха движението от едната лента”, разказа Георги. Клиентки на магазина бяха потресени от катастрофата и споделиха: „Има шофьори, които карат много бързо, ние сме майки и искаме децата ни да се прибират живи и здрави от училище. Вече се стъмва рано, по улиците все още има ученици, но на главните улици трябва да има денонощен полицийски радар и задължителна скорост от 40 км. Такситата в Дупница карат като  луди”, казаха очевидки.

Снимките:

1  Очевидецът Георги Георгиев не можеше да се съвземе от  инцидента.

2  Клиентки на денонощния магазин коментират  убийствено високата скорост, с която се кара в центъра на Дупница.

Spread the love