Новият стар директор на РДГ-Благоевград Иван Гергов готви брадва за заплатаджиите, заварил празна касата, прави пълна ревизия на управлението на Георги Янкулов

Filed under: Актуално от днес,Гоце Делчев |

258-03-01-iankulov2

Новият стар директор на РДГ-Благоевград Иван Гергов бе радушно приет от колектива с надеждата да не ги уволнява. В петък той е хвърлил едно око на работата на предшественика си Георги Янкулов, които беше начело на горското през последните две години. Според запознати директорът Гергов е останал с впечатлението, че са назначавани хора на служби заради самите служби, заплатаджии за изпълнение на партийни планове, че в дирекцията не се е работило конструктивно и умишлено е била водена към фалит. Заплатите за последните години са орязани драстично, а работещите в РДГ са били лишени от служебно облекло. Автопаркът на ведомството също е бил в плачевно състояние, а контролът – занижен до минимум. Служителите на РДГ само гадаят какви ще са първите стъпки на Иван Гергов.

258-03-01

Те предполагат, че той ще започне с пълна ревизия, съкращения на надутите щатове, затягане на дисциплината и контролните функции, както и намиране на средства за работно облекло и всички останали дейности, тъй като е заварил празна каса и лошо финансово състояние. Самият Гергов не пожела да коментира състоянието, в което заварва РДГ след завръщането си като директор и обеща да направи това официално след финансова ревизия и вътрешна инвентаризация.

Старият нов директор на РДГ –Благоевград Иван Гергов се връща в дирекцията след близо 2 години след спечелен конкурс за длъжността директор. Известно е, че Гергов напусна директорския пост след скалъпено обвинение, което падна в съда.

Официалната заповед на Иван Гергов за директор на РДГ-Благоевград е с дата 6 ноември с изпитателен срок от 6 месеца.

Снимките:

1 Георги Янкулов

2 Иван Гергов

 

Spread the love