Деца и студенти пяха и рецитираха в Дома за възрастни хора „Свети Мина” на патронния си празник

Filed under: Благоевград |

259-06-02  4 259-06-02  9

С мило тържество Домът за възрастни хора с деменция в с. Падеш отбеляза патронния си празник, посветен на свети Мина. Да уважат потребителите на дома и персонала, който се грижи за тях, в социалното заведение дойдоха зам.-кметът по хуманитарните дейности Валери Смиленов, секретарят на община Благоевград София Янчева, директорът на Комплекс за социални услуги за стари хора Милена Донева и директорът на Комплекс за социални услуги за деца Христо Христов.

Ръководителката на дома „Свети Мина“ в с. Падеш Искра Младенова приемаше топлите поздравления от гостите.

259-06-02   11

Валери Смиленов поздрави възрастните хора и обслужващия персонал, като ги увери, че община Благоевград ще продължи да осигурява качествена и добра грижа за всички тях. Зам.-кметът поднесе поздравителен адрес от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Освен цветя и поздрави домът получи от общинското ръководство глюкомери и консумативи за тях, след като стана ясно, че възрастните хора имат нужда именно от тях.

Празничната програма включваше изпълнения на деца от Центъра по изкуствата, от класа по народно пеене и тамбура, стихове на Яворов, рецитирани от ученици към ОДК с ръководител Илия Ласин, и призказен сюжет, поднесен от студенти от класа по театрално майсторство.

За потребителите на дома беше предвиден и празничен обяд с традиционната курбан чорба и погача за здраве и благоденствие на всички.

 

 

Spread the love