На тържествена церемония в НДК: Атанас Камбитов с приза „Кмет на гражданите“ за 2014 г. в конкуренция с 264-ма кметове от страната

Filed under: Благоевград |

259-01-066666  Kambitov

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов спечели приза „Кмет на гражданите“ за 2014 година. Наградата на д-р Камбитов бе връчена от Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството. Това стана на тържествена церемония по раздаването на наградите в конкурса „Кмет на годината“ снощи в Националния дворец на културата.

Конкурсът има за цел да постави във фокуса на общественото внимание активността на българските кметове от всичките 264 общини в страната, техните добри постижения и полезни практики за изминалата календарна година. Гласуването в конкурса „Кмет на годината“ се проведе в интернетплатформата му в периода 1-31 октомври 2014 г.

Кметовете се съревноваваха в 8 категории – „Успешно привличане на инвестиции“, „Усвояване на евросредства“, „Опазване на околната среда“, „Развитие на туризма“, „Адекватна реакция при криза“, „Поддържане и развитие на спорта“, „Осигуряване на условия за отглеждане на деца“ и „Кмет на годината“. Двата специални приза бяха „Кмет на гражданите“ и специалната награда на екипа на kmeta.bg.

Церемонията „Кмет на годината“ събра на едно място представители на Европейската комисия, правителството на Република България, държавни и обществени организации, посланици и бизнесмени.

Снимката: Д-р Атанас Камбитов

 

 

 

Spread the love