ГЕРБ гласят бившия шеф на здравната каса д-р Матей Попниколов, екскмета Асен Пилев и Емил Панчев за стола на ОбС шеф в Дупница, за поста се бори и зеленият Йонко Гергов

Filed under: Актуално от днес,Дупница,Кюстендил |

Дупничани: Заведението в театъра може да се окаже разковничето в битката за шефския пост

56-07-02 Matei Popnikolov - RZOK (3)

Името на бившия шеф на здравната каса д-р Матей Попниколов се спряга за нов шеф на Общинския съвет в Дупница. На последната отчетно-изборна конференция в Дупница членовете на ГЕРБ излязоха със становище, че искат да излъчат свой председател на дупнишкия парламент.

260-03-01-gergov

В момента в Дупница има временно изпълняващ длъжността ОбС шеф в лицето на Силвия Овчарченска, след като шестмесечният мандат на Владимиров изтече. Владимиров остави след себе си спомена за луди скандали и гафове.

260-03-01-OVcharchenska

Правата му за една бройка не бяха прекратени предсрочно. 16 от съветниците гласуваха за прекратяване на правомощията му, а 15 подкрепиха оставането му на поста. За да мине решението, бяха нужни 17 гласа, така той оцеля на поста на косъм. Тогава д-р Матей Попниколов, който в момента е шеф на хирургията в дупнишката болница, от микрофона обяви, че Владимиров няма морално право да остава на поста, тъй като резултатът от изборите показва, че той не се ползва с доверието на съветниците и историята в Дупница не помни друг председател, който да не е подал оставка след подобен резултат.

Ivailo Konstantinov 1333 copy

Мотивите за свалянето на Владимиров от поста бяха, че не познава законите, че греши постоянно, създава абсурдни ситуации, изнервя съветниците, обърква точките от дневния ред, че не подлага на гласуване решения, които трябва да бъдат гласувани, а пуска за гласуване решения, които не подлежат на тази процедура. Най-много съветниците се ядосваха на странното работно време на Владимиров. Те така и не разбраха кога председателят е на работа и кога не. Отсъства от общината без предупреждение. Съветниците го упрекнаха за това, че не пожела да се разграничи от репортаж, който уличи негови хора от партия ЛИДЕР в оказване на натиск върху работниците за кого да гласуват на евроизборите. Владимиров излага Дупница, бяха изявленията от микрофона.

188-01-pilev copy

Сега вървят преговори по партийните централи за това кой да седне в стола му. Близо 1000 лв. е заплатата на ОбС шефа.

ГЕРБ не искаха да издигат свой кандидат, след като лидерът им Ивайло Константинов хвърли оставка с мотива, че местните парламентаристи блокират работата на общината с отказа си да подкрепят изтеглянето на безлихвен облигационен заем, който да покрие кредита на Братя Галеви, който с огромната си лихва виси като дамоклев меч над община Дупница.

129-01-033 vladimirov

Герберите обсъждат и кандидатурата на архитект Асен Пилев. С изключително добро име и авторитет се ползва и ГЕРБ съветникът Емил Панчев. Кандидатурата на ГЕРБ обаче не може да мине без подкрепата на съветници от други политически партии. 17 гласа са нужни за нов председател. От групата на ГЕРБ имат 11 съветници. Конкурент за ОбС шеф на ГЕРБ е зеленият съветник от ОДБ, известен като адвокат на Братя Галеви – Йонко Гергов. Той стопанисва под наем заедно с лидера на Кунев в Дупница Славчо Павлов заведението в театъра. От кметската администрация обявиха, че Йонко Гергов има мерак не само да стане ОбС шеф, но и да си купи на изгодна цена апетитното заведение в центъра на Дупница. Той очаква да го подкрепи земеделският лидер Вергил Кацов, който си купи ресторанта в корпуса на общината и последния етаж от поликлиниката на изключително ниска цена по времето, когато Братя Галеви бяха консултанти. Йонко Гергов очаква подкрепата и на Лорета Николова, която си купи два кабинета за около 10 000 лв. от бившето ДКЦ.

Според дупничани именно съдбата на апетитното заведение в сградата на театъра в центъра на Дупница може да се окаже разковничето в оспорваната битка за поста шеф на Общинския съвет. Те смятат, че Гергов може да преотстъпи поста на ГЕРБ, ако колегите му от партията на Бойко Борисов се съгласят той да си купи заведението.

Съветниците в Дупница решиха на 14 февруари тази година на всеки шест месеца да бъде избиран председател на Общинския съвет и да се въведе ротационен принцип. Решението беше на партия ЛИДЕР и беше подкрепено от 19 съветници, 13 бяха против. Най-големите на групи – на ГЕРБ с 11 съветници и БСП с 9, обявиха, че не желаят да издигат свои кандидати.

Снимките:

1 Д-р Матей Попниколов

2 Йонко Гергов

3 Силвия Овчарченска

4 Ивайло Константинов

5 Асен Пилев

6 Владимир Владимиров

Spread the love