Инж. Дамян Дамянов оглави ЮЗДП – Благоевград до провеждането на конкурс

Filed under: Благоевград,Дупница,Кюстендил |

260-02-0444  Damian-Damianov-1

Със заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева зам.-директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов изпълнява функциите на директор на предприятието. Той ще ръководи предприятието до провеждането на конкурс за поста.

Дамян Дамянов е един от тримата зам.-директори на второто по големина държавно горско предприятие в страната. От лятото на 2012 г. той е част от ръководния екип на ЮЗДП. Дамянов наследява поста от Светозар Михайлов, който преди броени дни се пенсионира, само 5 месеца след като спечели конкурс за шефското място в ЮЗДП. Преди това Михайлов ръководи ЮЗДП от юли 2013 година с временна заповед. Той оглави предприятието след извънредните парламентарни избори през 2013 г. и зае поста с благословията на ДПС. Михайлов смени Свeтослав Петров, който пък бе начело на предприятието по време на управлението на ГЕРБ.

Както „Вяра” писа, от началото на ноември с нов директор е и Регионалната дирекция по горите в Благоевград. Инж. Иван Гергов се върна на ръководния пост след проведен конкурс на 28 октомври тази година. В надпреварата освен Гергов участваше и назначеният през лятото на 2013 г. Георги Янкулов – бивш директор на горското стопанство в Петрич.

Предстоят още много нови назначения в горските стопанства по места, коментират запознати

 

Снимката: Инж. Дамян Дамянов

 

Spread the love