Бунтарят д-р Панчо Панайотов: Докторите крадат безобразно, здравеопазването е пълна порнография, и в Северна Корея се грижат по-добре за хората

Filed under: Дупница |

Работя за 1000 лв. на месец в спешното в Рила, не съм политик, това е обида за мен

261-02-06  pancho

Бившият кмет на Дупница, депутат и лице от времето на барикадната демокрация д-р Панчо Панайотов изрази своето мнение по темата за българската система на здравеопазване. Според него това, което се прави у нас в здравеопазването, е една „порнографска система” и дори в Северна Корея полагат по-добри грижи за хората си. Той смята, че даже нито един лекар да не излезе от страната, след като завърши, пак няма да се оправят нещата, тъй като системата е сбъркана.

„Бях кмет, когато нямаше закони за обществени поръчки, и не съм си помислил да открадна нещо, това се признава и от враговете ми”, каза д-р Панайотов, който сега работи в Спешна помощ в град Рила. Той определи заплатите в системата като „унизителни” и съобщи, че взима около 1000-1100 лева на месец, но само защото има специалност и дълъг стаж.

„Не съм политик и ако ме наречете така, това е обида за мен. Аз съм обикновен гражданин, навремето приех предложението на съгражданите си да стана кмет, но властта не ме блазни”, завърши докторът.

Снимка: Д-р Панчо Панайотов

Spread the love