Германци поемат мениджмънта на медицинския център „Преображение” в Сапарева баня

Filed under: Актуално от днес,Сапарева баня |

Кметът Сашо Иванов: На работна среща Владимир Гундаров от директорския борд на фонд „Закон, справедливост и милосърдие” заяви, че са подписали договора за менажиране на хотела и балнеологията с немска фирма

262-07-81 Поспелов

Германци ще менажират хотела и балнеологията в бъдещия медицинския център за профилактика, рехабилитация и генетични изследвания „Преображение” в Сапарева баня, съобщи кметът на планинската община Сашо Иванов. Инвеститорите – руският държавен фонд „Закон, справедливост и милосърдие“, са подписали меморандум с немска фирма за мениджмънта в комплекса в м. Св. Богородица в курорта. Новината е съобщил на работна среща в Сапарева баня Владимир Гундаров – член на борда на директорите на руския държавен фонд „Закон, справедливост и милосърдие”.

262-07-01 гундаров -DSCN9640 copy

„Владимир Гундаров ни информира, че меморандумът за менажирането на центъра вече е подписан и в момента се готвят документите за договора за управление”, каза кметът Иванов. Очаква се строителството на центъра, което през пролетта бе спряно заради финансови проблеми, да се възстанови.

10-12-81 Sasho-Ivanov

Както сме писали, в края на юли на среща с общинските съветници в Сапарева баня руснаците бяха обявили, че след като подпишат договора с немската фирма, ще преведат средствата в дружеството в София, изграждащо комплекса. От страна на инвеститорите се предполагаше, че договорът ще е факт до края на август или началото на септември, но подписването се забави. Заради преустановяването на работата на обекта хората в Сапарева баня започнаха да се опасяват, че центърът няма да бъде изграден. Както писахме, преди около месец шефът на фонда Вадим Поспелов бе уверил по телефона градоначалника Иванов, че инвестицията ще бъде реализирана и строителството ще продължи.

Снимките:

1 Вадим Поспелов

2 Владимир Гундаров

3 Сашо Иванов

 

 

Spread the love