Цветанов: Скандалът с тефтерчето на Златанов целеше да бъде унищожен ГЕРБ

Filed under: България |

Ако имат въобще проблем, Реформаторите да си го решат, коментира политикът

264-19-02-20141116.nblttqjwio

Всичко, което бе направено с въпросното тефтерче на Златанов, бе с една-единствена цел – да бъде дискредитиран президентът и да бъде унищожен ГЕРБ. ГЕРБ няма никакъв интерес в едната или другата посока. Има произнасяне на първа инстанция, очаква се на втора и трета. Докато не приключи и последната, няма как да кажем, че лицето Златанов има или пък няма някаква вина. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Това, което се случва в момента, е пропуск, който възбуди дебат в обществото и тревожност за други дела, по които по този начин биха могли да изчезнат доказателствата. Затова и отправям шеговита препоръка към Мая Манолова да прояви по-голяма загриженост, за да се осигури охрана на бюлетините от Костинброд, да не изчезнат и те… Без тези доказателства това дело би било обречено на провал, въпреки че там няма какво да излезе. Всичко беше сценарий за спечелването на изборите – бюлетините бяха “Костинброд 1”, тефтерчето – “Костинброд 2”, допълва Цветанов.

Според него трусовете в Реформаторския блок не бива да са обект на коментар: „Ако имат въобще проблем, те да си го решат“.

Цветанов споделя, че вече се готви за изборите през следващата година: „Винаги когато приключат едни избори, веднага започваме да мислим за следващите. Вече правя стратегията, която до месец ще бъде готова“.

Запитан кога ще е готов пъзелът със зам.-министрите, Цветанов отговаря: „Реформаторите искат шахматно ръководство – да имат заместник дори във водените от вас ведомства, за да контролират, докато вие предпочитате “чистото ръководство” само от една политическа сила. Стараем се да постигнем баланс във всички изисквания, които имат партиите. Мога да кажа категорично, че който е бил в МС и е работил с премиера Бойко Борисов, има невероятен комфорт да реализира уменията си и да постигне съответните управленски цели. Борисов винаги е давал шанс на всеки министър да си състави кабинет, с който може да работи“.

Spread the love