Един от най-големите бизнесмени в Благоевград Евгени Крънджилски изгоря с 2,5 млн. в КТБ, фирмата му пред фалит

Filed under: Благоевград |

266-01-06666-Евгени-Крънджилски-1.jpeg

Собственикът на строителна фирма „Бодрост” в Благоевград Евгени Крънджилски е сред десетките благоевградски предриемачи, които изгоряха в Корпоративна търговска банка (КТБ). Подобно на своите колеги, крупният бизнесмен направил депозит в банката в размер на 2 586 008 лева, събирани в период от 25 години. Евгени Крънджилски не крие неприятния факт с изгорелите си спестявания. Близки до него твърдят, че строителният бос имал намерение с парите да разширява дейноста на фирмата си. Самият той нееднократно заявявал, че това са пари, спестени с много труд и денонощна работа. „Имало е моменти, когато по цели дни и нощи съм работил, лишавал съм най-близките от себе си и накрая за какво ? Всичко отиде на вятъра”, казвал той след краха на КТБ. Към днешна дата Крънджилски не вярва, че ще си върне парите, въпреки че всички данъци за това, че ги имал някога, са платени. В тази сума влизали и парите от продажбата на наследствена земя. Шокът му е голям, големи са и загубите, нанесени върху бизнеса му.

Евгени Крънджилски не е единственият благоевградски бизнесмен, изгорял в КТБ, сред ужилените са политици, собственици на частни здравни заведения, кметове и други.

Името на бизнесмена нашумя през зимата на тази година, когато негова служителка се хвърли от покрива на блок в квартал „Еленово” в Благоевград. Месеци по-късно неочакваният фалит на КТБ го застигна като торнадо. Колегите му във фирма „Бодрост” са истински притеснени за него, те казват, че той е изключителен човек и шеф и въпреки финансовите трудности, които има, работниците получават заплатите си навреме и редовно.

Снимка – Евгени Крънджилски

Spread the love