„Рилски спортист“ среща КК „Куманово“ в първата си визита в Балканската лига

Filed under: Спорт |

Самоковци готови да запазят 100-процентовия си актив, Чайлс „виси“ за мача

271-23-02-vasil-Slojen rebus...

„Рилски спортист“ излиза за четвърта поредна победа в днешното си гостуване на КК „Куманово“ в Балканската лига. До момента възпитаниците на Росен Барчовски имат три успеха (всичките като домакини) и уверено държат първото място в група „А“ на престижната надпревара. Още един спечелен мач на практика би подпечатал преминаването на самоковци в следващата фаза на турнира.

За целта треньорският щаб на гостите е изискал пределна концентрация от играчите през всичките 40 игрови минути. Проблемите пред старшията Барчовски са свързани с травмата на дългуча Йън Чайлс. Исполинът пострада на тренировка миналата седмица и затова пропусна драматичния сблъсък с „Черно море“ (108:105 след продължение) миналата събота. Лекарският щаб прави всичко възможно американецът да бъде вдигнат за визитата в Македония, като шансовете това да стане са 50/50.

Домакините от Куманово са трети в подреждането с актив от две победи и едно поражение и не крият намерението си да заемат едно от първите две места след изиграването на срещите от груповата фаза.

Освен на домакинското си предимство, западните ни съседи ще разчитат в голяма степен и на атомното дуо Александър Костоски –  Вукашин Мандич, което бележи средно по над 22 точки в сблъсъците от лигата.

Дуелът в спортната зала в Куманово ще бъде ръководен от съдийска тройка в състав: Адемир Зурапович (Босна и Херцеговина), Мариуш Чиулин (Румъния) и Харис Бийедич (БиХ). Първите двама са сред най-уважаваните арбитри на Балканския полуостров и често са ръководили мачове на „Рилецо“ в Балканската лига. Бийедич също получи добри отзиви за отсъжданията си в двубоите „Морнар“ – „Сигал“ (Прищина) и „Сутиеска“ – „Пея“.

 

На снимката: Сложен ребус за решаване ще имат баскетболистите на „Рилецо“ днес.

Spread the love