Бившият полицай Темелачко Стоилков: Продадох къщата на ул. „Саморанска” в Дупница на Георги Тенев срещу заем от 70 000 лв., плати само част от парите и преди 3 дни офейка за Италия, за да избегне правосъдието

Filed under: Дупница |

Не стига ужасът, а медиите ми лепнаха етикета „наркодилър”

temelko stoilkov copy

Бившият полицай Темелачко Стоилков разкри специално за вестник „Вяра” потресаваща истина за това как кризата в България съсипва хората, завлича им имуществото и хвърля съдбата им в ръцете на банките и безизходицата.

272-01-02 нъщата на Георги Тенев е обявена за публична продан от частен съдия изпълнител copy

Бивш полицай е измамен от комшия, на когото преди време продал имот. Преди 6 г. дупничанинът Темелачко Стоилков продал къщата на ул. „Саморанска” 54 в Дупница на Георги Кирилов Тенев, който поел ангажимент да прехвърли на свое име кредита на 53-годишния Темелачко в размер на 70 000 лв., теглен от ДСК. Георги все още дължи част от сумата, а къщата му, която е залепена за тази на съседа Стоилков, е обявена за публична продан. Имотът на Тенев на ул. „Саморанска” 54 А се продава от частния съдебен изпълнител Милена Джоргова. Сделката, сключена през 2008 г. между Стоилков и Тенев, донесла куп проблеми на бившия полицай. „В някои медии бе обявено, че нашата къща се продава. Това не е вярно. Продава се къщата на Георги Кирилов Тенев, която е близне с нашата къща. Аз продадох тази къща на Георги Тенев с уговорката, че при завръщането си от Италия, където той живееше тогава, ще прехвърли на свое име кредита от 70 000 лв., който е на мое име в ДСК. Уговорката бе направена със съгласието на ДСК и нотариус Луиза Стоева през 2008 г. Тогава Стоева се обади в банката,  говори с директора на ипотечния кредит на ДСК и той даде съгласието си къщата да се прехвърли. Споразумяхме се, че след като се прибере от Италия за Коледа, той ще дойде в ДСК и ще прехвърли кредита си върху негово име.  4 г. и половина Георги внася пари, за да погасява заема, но преди година и половина спря и имотът отиде на публична продан. През цялото това време Георги ми обясняваше, че няма възможност да погасява кредита, защото е безработен и не му отпускат друг кредит. Принудих се да пусна жалба в съда и в полицията срещу Тенев, защото той не спази уговорката”, допълни Стоилков. Излъганият съсед разказа още, че след като поискал обезпечение от Георги заради падането на цената на обявената за публична продан къща, Тенев отново изчезнал по Италия. Съседът заминал преди 3 дни, след като Темелачко му заявил, че иска да подпишат договор, че ако се получи разлика в сумата за връщане към ДСК, ще я върне Георги, а не Темелачко. „Георги в момента е в Италия. Замина в неделя, защото му казах, че съм пуснал жалба срещу него в полицията и искам да отидем при адвокат, за да направим договор за заем, с който да ми обезпечи, ако къщата се продаде. Тя е обявена за 64 000 лв., след януари обаче цената пада с още 20% и отива на 52 000. При положение че  кредитът е 70 000, с лихви, с разноски при Джоргова ще отиде към 80-90 000 лв. Затова исках да направим един договор за заем, че разликата, която се получи, ще си я заплати той на ДСК, а не аз. Аз нямам отношение нито с къщата, нито с кредита, банката трябваше да направи прехвърляне на тоя кредит, но те отказаха. Отказът беше, защото първоначално Георги имаше друг кредит, който впоследствие погаси”, обясни Темелачко Стоилков. Бившият полицай се оплака и това, че е наклеветен от медии, че е наркодилър. „Никога не съм разпространявал наркотици и не съм наркодилър”, категоричен бе Стоилков.

Снимките:

1 Темелачко Стоилков

2 Къщата на Георги Тенев е обявена за публична продан от частен съдия изпълнител

 

 

Spread the love