Димитър Главчев: В ГЕРБ не е обсъждан кризисен план при раздяла с ПФ

Filed under: България |

Противоречията могат да бъдат преглътнати в името на решаването на тежките проблеми, които стоят пред страната, заяви зам.-председателят на парламента

274-18-01-3401DS

В ГЕРБ не е обсъждан кризисен план в случай, че Патриотичният фронт оттегли подкрепата си. Мнозинството е в много добра кондиция. Напрежението е при БСП. Това каза депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на парламента Димитър Главчев по повод избора на постоянните парламентарни комисии. По думите му балансът при определяне на състава на комисиите е спазен. Главчев посочи, че въпросът дали Патриотичният фронт ще оттегли подкрепата си за кабинета заради назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната, трябва да бъде зададен на тях.

„По-важното е, че това, което ни е събрало като ценности – стабилността и реформите, е много по-важно от някои дребни противоречия. В името на решаването на тежките проблеми, които стоят пред страната, тези противоречия могат да бъдат преглътнати“, заяви зам.-председателят на парламента.
По адрес на негативните коментари за това, че депутатът Слави Бинев оглави парламентарната комисия по култура и медии Главчев посочи, че разпределението на ръководствата на комисиите не е правено поименно, а на коя парламентарна група какъв ръководен пост да бъде предоставен. „Конкретният състав е работа на съответната парламентарна група“, допълни той.
Главчев обясни, че частичното сформиране на парламентарните комисии се дължи в момента само на проблеми, които има опозицията. „Надяваме се да ги решат, за да може парламентът да върви напред“, допълни той.

Spread the love