Строителният бос Николай Галчев от Благоевград се изгаври с работниците си в Перник, не им плати, разпореди по бригадира Ангелов: Работите в събота и неделя, иначе няма да видите стотинка повече

Filed under: Благоевград,Перник |

Работниците: Без пари няма да работим, търсихме помощ от Общинския съвет, ОбС шефът Миланов ни каза: Ходете в Бюрото по труда

274-01-05 Част от работниците copy

Строителният бос от Благоевград Николай Галчев се гаври с работниците си в Перник. Вместо чаканите заплати вчера те получиха заповед отгоре от бригадира си Стефан Ангелов. На хората беше наредено, че са на работа в събота и неделя и евентуално пари ще има в понеделник. Ако не дойдат на обекта през уикенда, няма да видят стотинка. За това свидетелстваха самите работници, които осъществяват реконструкцията на централна градска част.

274-01-05  Тефтер с изработените часове на един от работниците copy

Ето какво разказа те пред екип на „Вяра”: “ И днес не ни платиха, напускаме работа! Стефан Ангелов, който ни е бригадир, дойде при нас и ни каза, че се е срещал с Николай Галчев. Той обаче не му е дал пари, за да ни плати, а му казал да ни предаде: „Момчета, в събота и неделя сте на работа и в понеделник евентуално ще ви платим“, ожалиха се работниците. Някои от тях заявили на Ангелов, че няма да дойдат на работа през уикенда, на което той отвърнал: „Тогава няма да получите нищо“.

103-02-04-Nikolai Galchev

„Парите, които имаме да получаваме, не са кой знае колко, дължат ни по 400 лв., но от ВиК и „Топлофикация“ не ги интересува, че не ни плащат. Останахме 12-13 души, момчетата, които напуснаха, не са получили нищо и нас това ни чака, но без пари няма да работим”, казаха хората на обекта.

Работниците споделиха, че и момчета от другите фирми, които работят по ремонта на площада, имат да взимат пари. „Плочкаджиите имат да взимат 4000 лв. вече, но и на тях никой не им плаща, кофражистите също, вече няма кой да им работи“. Работниците заявиха, че са чули, че Николай Галчев е обявил фирмата, занимаваща се с ремонта, в несъстоятелност.

„Никой не го интересува за нас, работим пред общината, разговаряли сме с целия Общински съвет на Перник, казвали сме им каква е ситуацията, че пари не сме получавали от месеци, преди малко разговаряхме с председателя на ОбС Милан Миланов. Той и ни каза: „Ходете в Бюрото по труда“. Отчаяни сме, как ще караме празниците, събираме се в 10 ч. в понеделник тук, пред общината, и ще чакаме да ни платят, но не вярваме това да стане, вече не знаем към кого да се обърнем“, споделиха отчаяни работниците. По време на разговора ни идваха все повече и повече работници от различните фирми и всички те се питаха помежду си: „Взехте ли пари?“, но всички отговаряха с наведени глави: „Не“ . Както писахме, Николай Галчев беше обещал да се разплати с работниците си окончателно в петък, но явно не е счел за необходимо да удържи на обещанието си. Хората, работещи на обекта, пък бяха смъмрени, защото се оплакаха пред репортер на „Вяра”, че не са получавали заплатите си.

Снимките:

1 Част от работниците

2 Тефтер с изработените часове на един от работниците

3 Николай Галчев

 

Spread the love