Шефката на КНСБ Тодорка Дамянова: И дупничани излизат на протест срещу доживотния труд

Filed under: Дупница |

224-11-81 TODORKA DAMIANOVA copy

„Дупница ще участва в националния протест срещу пенсионната реформа и заложените параметри в държавния бюджет за 2015 г., организиран от КНСБ, не само с представители на синдиката, но и с представители на обществеността. Оттук ще тръгнат работници и служители от всички предприятия и фирми, членуващи в КНСБ, както и външни за организацията хора. Поканили сме ги да ни подкрепят, защото пенсионната реформа засяга всеки българин.” Това заяви председателката на КНСБ в Дупница Тодорка Дамянова във връзка с предстоящия митинг.

Подготовката на синдикалните организации в региона за протеста не е приключила и все още не е ясно колко души ще се включат в митинга. Яснота за това ще има до края на седмицата. От конфедерацията смятат, че приетият от правителството проектозакон за държавния бюджет и бюджета за ДОО са с неудачни и неудовлетворителни решения за пенсионните права на трудещите се, параметрите в държавния бюджет ще доведат до масови съкращения и замразяване на доходи, което е в категорично противоречие с исканията на КНСБ.

Протестът е на 11 декември в София, пред Министерския съвет и Народното събрание. Неговото мото е „НЕ на пенсионна реформа, орязваща права на българските граждани и бюджет, предлагащ единствено доживотен труд за мизерна заплата”. Шествието ще тръгне от пл. „Македония“ в 11:30 часа на 11 декември, а самият митинг ще се проведе пред Министерския съвет от 11.50 ч. до 12.10 ч. Ще бъде внесена декларация в Министерския съвет. След завършване на митинга пред Министерския съвет КНСБ организира шествие към Народното събрание, където ще се връчи декларация на председателя на парламента.

 

Снимката:  Тодорка Дамянова

Spread the love