България хвърля 13 състезатели на европейското по крос кънтри в Боровец

Filed under: Спорт |

Най-добрите самоковки Ивана Аджова и Веселина Алинска се пускат в надпреварата

 280-23-01-Adjova i Alinska...

Президентът на Българска федерация по лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов обяви националния тим за европейското първенство по крос кънтри, което ще се състои на 14 декември (неделя) в курорта Боровец. Това стана на среща с медиите в столицата.

В състава за шампионата попаднаха: Диляна Минкина, Ивана Аджова, Веселина Алинска, Християна Брайкова (девойки), Иво Балабанов, Георги Гергов, Алекс Василев, Александър Йотовски (юноши), Милица Мирчева (девойки до 23 г.), Митко Ценов (младежи до 23 г.), Яна Георгиева, Силвия Дънекова (жени) и Йоло Николов (мъже).

„През настоящата година „Евро 2014″ по крос кънтри в Боровец е второто по значимост състезание в европейската атлетика след шампионата на открито в Цюрих. Сигурен съм, че ще използваме това първенство за популяризиране на България по целия свят, защото договорът ни с EBU гарантира многомилионна аудитория“, започна Карамаринов и продължи: „Митко Ценов е бил два пъти втори до 23 г. на европейското по крос кънтри, а сега на българска земя е нормално да искаме да го видим на първо място. Сигурен съм, че всички ние ще направим така, че да сме в Боровец и да подкрепяме Митко на терена, а каквото зависи от него той ще го направи“, добави босът на родната атлетика.

За финал Добри Карамаринов прикани всички фенове на леката атлетика в страната да дойдат на 14 декември в полите на Рила и да подкрепят националите“.

Самият Ценов също се изказа оптимистично за предстоящата надпревара.

„Надявам се да се представя добре. За място няма да говоря, защото когато съм говорил за класиране и съм бил сигурен в нещо, то не се е получавало. Ще се боря до край и ще дам максимума от себе си“, коментира единствено родният ас.

 

На снимката: Аджова (вляво) и Алинска ще защитават честта на домакините от „Рилски атлет“.

Spread the love