Влади Зографски спечели 4 точки за Световната купа в първия си старт за сезона

Filed under: Спорт |

281-22-02-Zografski...

Голямата надежда на България в ски скока Владимир Зографски стигна до зоната на точките още в първото състезание, в което участва. 21-годишният самоковец завърши 27-и в надпреварата в Лилехамер (Норвегия) и показа, че изминалият кошмарен сезон за него е забравен.

Участникът ни на олимпиадата в Сочи първо преодоля ситото на квалификациите с впечатляващ скок от 122,5 м, а след това направи опити от 128,5 и 120,5 м, оказали се достатъчни да вземе първите си 4 точки за Световната купа. По този начин Владо се нареди 47-и в генералното класиране, което предизвика низ от положителни коментари в социалните мрежи.

Победата в Скандинавия извоюва австриецът Грегор Шлиренцауер (постижения от 127,5 и 138,5 м). Това е 53-и успех в Световната купа за лидера на австрийския тим, който го изкачи на 9-о място във временното подреждане. Втората позиция в Лилехамер окупира Андерс Фанемел от Норвегия (скокове от 132,5 и 139,5 м), а тройката на почетната стълбичка оформи друг австриец – Михаел Хейбьок, с опити от 123,5 и 141 метра.

Начело в генералното класиране за Световната купа е асът на Швейцария Симон Аман, пред японския ветеран Нориаки Касаи и Фанемел.

 

На снимката: Зографски най-сетне повярва в силите си и резултатите не закъсняха.

 

 

Spread the love