Маскирани атакуваха с оксижен банкомата на ДСК-Сапарева баня, писналата аларма ги пропъди, шефът на банката за Югозапада Иван Коларов: Не са пипнали трезора

Filed under: Дупница,Сапарева баня |

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Въоръжени с оксижени мъже атакуваха офиса на ДСК в Сапарева баня миналата нощ. Инцидентът е станал, когато в банката не са била на работа нито охранителят, нито двамата служители. Въпреки подготовката си обаче грабителите не са успели да отмъкнат нищо и незабавно, след като алармата се е задействала, са напуснали сградата. Мъжете нахлули в банката по тъмно. По неофициална информация нападателите са били трима, маскирани и с оксижени. Не е известно дали са били въоръжени. Опитът им обаче да ограбят банката се оказа неуспешен.

286-01-888888888 copy

Пред вестник „Вяра” изпълнителният директор на ДСК за Югозападна България Иван Коларов заяви: „Опитът е неуспешен. Охраната на банката е реагирала адекватно. Няма пострадали хора, няма откраднати пари или други ценни вещи. Полицията е пристигнала навреме. Банката се охранява със СОТ, имаме отдел „Вътрешна сигурност”. Зная, че са направили опит да разбият банкомата. Нямам конкретна информация, тъй като всичко се е развило за минути. Секунди след като охранителната аларма на банката се е задействала, а тя издава силен звук, грабителите изчезват и засега следите им се губят”, каза Коларов.

Жители на Сапарева баня съобщиха, че освен банкомата мъжете са изрязали с елмаз витринно стъкло, но не са стигнали до трезора. Никой не можа да ни даде повече информация, случката не беше отразена и в полицейския бюлетин, най-вероятно защото текат следствени дейности. Часове след инцидента и приключване на първоначалните огледи на място финансовият салон на банката беше подготвен за работа.

Снимките:

1 Иван Коларов

2 Банка ДСК в Сапарева баня

Spread the love