След първите усилия на идващата от бизнеса заместник-областната Силвия Велкова 

Filed under: Кюстендил |

Бизнесът в Кюстендил контролира онлайн движението на административните преписки в областната управа

Digimax A50 / KENOX Q2 Digimax A50 / KENOX Q2

Заместник-областният управител на Кюстендил Силвия Велкова определи приемането на поста като едно интересно предизвикателство и задача, с която ще трябва да се справи. „Досега винаги съм била от другата страна на гишето, като всички предприемачи и впечатленията ми не бяха много добри”, каза без притеснение Велкова. Сега от поста си, с която заема ще се опита да промени тези впечатления останали у нея и колегите й от бизнеса. Ресорът, за който тя ще отговаря е обща администрация , включващ осем звена. „Интересно е, че процесите, които наблюдавам отвътре изглеждат малко по-различно. Ще се опитам тази граница и разлика между бизнес и администрация да я намаля”, добави Велкова. Брънката между двете страни е законност и диалогичност, сподели още тя. Новата заместник-губернаторка ще държи на срочността и експедитивността към бизнеса.

Първият й успех е създаването на деловодна справка по електронен път. „На сайта на областната управа вече е обособена и такава секция. До скоро всеки, който е подавал някакво заявление в администрацията е получавал входящ номер. Сега този номер ще бъде под формата на вход, който ще се въвежда в полето. Така бизнесът, а гражданите във всяко едно време могат да проследят движението на преписката . Иска ми се всички да бъдат улеснявани от администрацията , а не обратното „, добави заместник-областният управител.

Силвия Велкова се занимава с частен бизнес от 20 години и казва, че там се чувства в свои води. „Знам колко е трудно, когато регламентите се променят, когато нямаш предвидимост за нещата, които се случват. Всичко е условия. Сега когато съм от другата страна установявам, че не е толкова лесно да  бъде така подредено, че да бъде удобно на хората. Всичко се съгласува с много инстанции. Иска ми се да се работи еднакво удобно за хора  и чисто административно да се спазват правилата”, са желанията на дупничанката.

 

Spread the love