Дългогодишната учителка Златка Яневска от село Микрево  фаворит на реформаторите за шефския пост в РИО-Благоевград

Filed under: Благоевград |

Ивайло Златанов, който ръководи инспектората при предишното управление на ГЕРБ, остава пом.-директор в 5-о СОУ ”Г. Измирлиев”, коментират запознати

289-01-0222221 zlatka1

 

Дългогодишната учителка Златка Яневска от село Микрево е фаворит за шефския пост в  Регионалния инспекторат в Благоевград, научи „Вяра”.

Кандидатурата й е издигната от Реформаторския блок в Пиринско.

202-01-07-IVA5-4455 Zlatanov copy

Амбициозната педагожка най-вероятно ще замени сегашния началник Огнян Соколов. Това е най-вероятно да стане факт, тъй като просветното ведомство е ресор на реформаторите, а те все още не са заявили точните претенции за длъжността.

В просветните среди се коментира, че ръководния пост ще заеме амбициозната Златка Яневска.

133-02-15 Sokolov

Запознати коментират обаче, че една учителка от село Микрево, дори и да е добра педагожка, не може да поеме функциите на инспектората в пълен обем. Поне в първите 5-6 месеца. Това политическо назначение е, меко казано, неефективно, а в прав текст означава, че се използват политически мускули, които могат да разбият образователната структура.

Ако тази жена, при цялата й управленска неефективност в началото, реши да прави реформа, каквото обещават реформаторите, тя ще доведе до катаклизми в образованието в Пиринско, предупреждават педагозите. И не защото Яневска има лоши намерения, нито защото има слаба педагогическа подготовка, а защото няма необходимия административен опит в мащабите на областта. Затова е очевидно, че тя ще бъде марионетка в ръцете на реформаторите, т.е. че ще стане инструмент на задкулисни игри, предупреждават възрастни преподаватели и допълват, че образователната система и без това скърца отвсякъде, за да се допускат нови сътресения.

Другият претендент от ГЕРБ за шефския пост в РИО- Благоевград е Ивайло Златанов, който ръководи инспектората при предишното управление на ГЕРБ и сам освободи поста на 1 ноември миналата година.

Златанов сега е пом.-директор в 5-о СОУ ”Г. Измирлиев” в Благоевград с директор М. Тричкова. Същото училище той  ръководеше като директор, преди да направи големия скок към образователния инспекторат. Мнозина помнят, че преди Златанов да смени шефските кабинети, именно М. Тричкова му бе заместник в 5-о СОУ. Със заемане на поста на образователен шеф №1 за Пиринско той се отказа от директорското кресло в училище, обяви конкурс за него и той бе спечелен от М. Тричкова. Според запознати обаче Ивайло Златанов ще си остане на поста зам.-директор и няма да може отново да седне в ръководния пост в РИО-Благоевград.

Снимките:

1  Златка Яневска

2 Ивайло Златанов

3  Огнян Соколов

Spread the love

4 коментара за: Дългогодишната учителка Златка Яневска от село Микрево  фаворит на реформаторите за шефския пост в РИО-Благоевград

 1. как лекарка беше министър на образованието, детски учител началник на РИО, та начална учителка не може.Какъв е проблемът, че на някои не им изнася. Яневска ще се справи!

  eljr
  2015/януари/28 at 20:17 PM

 2. „Вяра“ отново си почесъхте езика с невярна информация. Що за глупусти измисляте. Начална учителка-
  „Това политическо назначение е, меко казано, неефективно, а в прав текст означава, че се използват политически мускули, които могат да разбият образователната структура“.

  Изключително вярно.

  veni
  2014/декември/17 at 17:31 PM

 3. Най-достойният кандидат за РИО- Благоевград е Ивайло Златанов, който ръководи инспектората при предишното управление на ГЕРБ.

  670
  2014/декември/17 at 17:25 PM

 4. Ако тази жена, при цялата й управленска неефективност в началото, реши да прави реформа, каквото обещават реформаторите, тя ще доведе до катаклизми в образованието в Пиринско, предупреждават педагозите. И не защото Яневска има лоши намерения, нито защото има слаба педагогическа подготовка, а защото няма необходимия административен опит в мащабите на областта. Затова е очевидно, че тя ще бъде марионетка в ръцете на реформаторите, т.е. че ще стане инструмент на задкулисни игри, предупреждават възрастни преподаватели и допълват, че образователната система и без това скърца отвсякъде, за да се допускат нови сътресения.

  Е, това е истината. Незнам, защо се пишат безмислени статии. Една начална учителка ще става шев на РИО-Благоевград. Пълна безмислица.

  670
  2014/декември/17 at 17:23 PM