Екскметът на Благоевград Костадин Паскалев влиза в битка за кметския стол на местните избори догодина

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

 Близки до бившия градоначалник твърдят, че той не би се върнал по никакъв начин, искал да се дистанцира

290-07-01  paskalev1 copy

Дългогодишният екскмет на Благоевград Костадин Паскалев влиза в битка за кметския стол на местните избори следващата година. Той е номиниран за ръководния пост от общинския лидер на БСП-Благоевград д-р Владимир Пандев, твърдят запознати.

Двамата неведнъж са засичани да обсъждат партийните рокади на сладка раздумка с чаша кафе в ръка. Разговорите им продължавали с часове, двамата обсъждали бъдещи назначения и елиминации, твърдят запознати.

Паскалев е натиснат и от централното ръководство на БСП, така че по всяка вероятност той ще влезе в битката за кмет на областния център следващата година.

Надеждите на червените са имено той да елиминира разделението и тушира напрежението в партийните редици. Освен това обективният анализ показал, че той е единственият от БСП, който може да бъде сериозен опонент на сегашния кмет Атанас Камбитов.

Близки до Костадин Паскалев коментират, че той не би се върнал по никакъв начин на ръководното място, тъй като искал максимално да се дистанцира от партийните дела. Точно затова се въздържал от всякакви изказвания и коментари по актуални въпроси.

В момента Паскалев има успешен бизнес с европроекти в София.

Много благоевградчани твърдят, че той бе един от най-успешните кметове в Благоевград, който реализира множество проекти. Той управлява областния център два мандата и половина и се ползваше с доверието на много благоевградчани.

Преди време името му отново бе посочено като водач на листата в миналите парламентарни избори, той обаче отказа.

Костадин Паскалев бе кмет на Благоевград два поредни мандата  1995-2001-ва, като втория го прекъсна, за да стане вицепремиер и регионален министър (2001-2002) в кабинета на Симеон Сакскобургготски (като член на БСП). Третият мандат на Паскалев беше 2007-2011-а.

Снимката:  Костадин Паскалев (вдясно) на среща с общинския лидер на БСП-Благоевград д-р Владимир Пандев (вляво)

Spread the love