Ученици от „Неофит Рилски” майсториха сурвачки в читалище „Зора” в Дупница, подариха книжки за Спасителя на библиотекарката Евгения Грозданова

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

290-05-81-Picture 001

Деца oт 1-ви до 4-ти клас от училище „Неофит Рилски” донесоха коледния дух и много настроение в библиотеката при читалище „Зора” в Дупница, където изработиха сурвачки, пяха и рецитираха. Около 40 възпитаници на учителките Мирослава Джорджева, Елена Виденова и Елка Иванова сътвориха пъстри сурвачки. Специален поздрав за присъстващите отправиха хлапетата от вокална група „Звездици” с ръководител Елка Иванова. По време на изявата под мотото „На гости в библиотеката” библиотекарката от детския отдел Евгения Грозданова чете коледни приказки на малките гости. Те от своя страна подариха на библиотекарките книжката „Рождество на Спасителя”.

Изданието е съставено с творби на деца от началния етап в училището, участвали в националния конкурс „Рождество на Спасителя”. В книжката са поместени най-добрите стихотворения и разкази, свързани с Коледа и Нова година. Техните автори са получили поощрителни награди от конкурса. Сред авторите на отпечатаните в книжката творби са Галя Йорданова, Александра Георгиева, Карина Спасова, Михаела Костадинова, Изявата в библиотеката бе и част от националната кампания „Чети с мен”, която се провежда в училище „Неофит Рилски” през цялата учебна година. Първото четене в рамките на кампанията бе през м. септември, когато уредникът на художествената галерия „Околийската къща” и журналистката Димитринка Симеонова четоха приказки на децата от школото.

 

Снимката: Децата изработваха сурвачки в библиотеката

Spread the love