Художникът Николай Кашев реди над 60 платна и икони в юбилейна изложба за 50 г. семеен живот, 45 г. Симитли като град и 40 г. на Радио Благоевград

Filed under: Благоевград |

290-03-04  Kashev

Живопис, абстракции и икони, сътворени от майстора на четката Николай Кашев, ще бъдат показани на Коледна изложба базар. Любезен домакин на изложбата, организирана от община Симитли, е Арт салонът на Радио Благоевград.

Повод за изложбата, която ще бъде открита на 19 декември в 17:30 часа, са три юбилея: 45 години от обявяването на Симитли за град и 40 години Радио Благоевград. Сред юбилеите е и един много личен – 50 години семеен живот на твореца Николай Кашев със съпругата му.

Кашев е родом от живописното родопско село Лещен. Преди половин век си взел за съпруга жена от село Черниче. И я последвал. Кашев е зет в селото. Той е дългогодишен учител, изявен общественик, кмет на село Черниче. Днес е по заслуги и председател на уникалното Дружество на заврените зетьове в Черниче. А наследствената къща от тъща му, една от първите, строени някога в селото, е превърната в галерия Арт къща „Кашев“. Кашев в почетен гражданин на Симитли, ценен творец, уважаван общественик.

Откриването на изложбата е в Арт салона на Радио Благоевград на 19 декември 2014 г. в 17,30 часа.

 

Spread the love