12-годишна ученичка от Крупник си измисля, че е изнасилена, за да се оправдае за бягство от контролно, вдига на крак родители, полиция и медици

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

linejka3

12-годишно момиче от симитлийското село Крупник постъпи в Спешно-приемно отделение (СПО) – Благоевград късно през нощта завчера, след като съобщило на родителите си, че е било отвлечено и изнасилено. Полицията бе вдигната на крак след сигнала за изясняване на престъплението.

Всичко започнало, след като детето не се прибрало от училище до 21 часа. Притеснени, родителите му подали сигнал в полицията в Симитли, че го няма. Започнало щателно претърсване на района, час по-късно то е открито мокро край реката. Незабавно е транспортирано до благоевградската болница, където е прегледано от съдебен лекар в отделението по акушерство и гинекология. Лекарският преглед установил, че не е било изнасилено. Притиснато до стената от родители и лекари, момичето признало, че измислило версията с изнасилването, тъй като имало контролно, за което не било подготвено. За да не й се карат вкъщи пък, не се прибрала. Така родителите задействали полицията и лентата се завъртяла като на филм. Подробностите са следните: За да не получат двойки на контролното, момичето заедно с още 2 съученички избягали от час и се скрили в тоалетната, където около 17,30 часа ги заварила учителка. Пред нея те казали, че избягали от час. Към 18,30 часа пътуващите за селата ученици се качили на автобус заедно с учителката, качила се и 7-класничката. Когато рейсът спрял на спирката в Крупник, тя слязла. Според психолозите и доклада на директорката на училището ученичката е взела решението да избяга, опасявайки се, че майка й ще разбере за бягството и ще й се кара. Така инсценирала отвличането си и изнасилването.

Случаят с 12-годишното момиче от Крупник стигна вчера до Министерството на образованието, откъдето изискаха спешен доклад. Подробностите от проверката бяха докладвани вчера на инспектората, откъдето пък изпратиха доклада до Министерството на образованието. Оттук насетне със семейството и момичето освен психолози ще работят и специалисти от Отдела за закрила на детето и социални работници.

Криза на възрастта, така психолозите определят поведението на 7-класничката. В този период децата чувстват осезателно липсата на внимание, твърде възможно е момичето да е търсило и вид внимание от страна на родителите си, твърдят специалистите. С нея ще работят психолози от Детска педагогическа стая в ОД на МВР в Благоевград. Момичето е настанено в детско отделение на здравното заведение, за да е под лекарско наблюдение. С него е вече разговарял и психолог. По неофициална информация ученичката карала проблемен пубертет, за което родителите й веднага разказали на психолога и на полицаите.

„За нас случаят е приключен, защото няма извършено никакво престъпление. Става въпрос за личен проблем“, категорични са от ОД МВР – Благоевград. „Детето е емоционално нестабилно и дори родителите признаха, че и друг път е съчинявала такива измислени версии“, разкриха още криминалистите.

 

 

Spread the love