„Рилецо“ пуска Ракочевич срещу „Спартак“, търси разгром край Панорамата

Filed under: Спорт |

Самоковци имат три победи в последните си три визити в Плевен

292-23-03-vasil-Centarat...

„Рилски спортист“ хвърля най-новото си попълнение Жарко Ракочевич в битката срещу „Спартак“ (Пл) днес. Мачът от 11-ия кръг на Националната баскетболна лига започва в 18,00 часа край Панорамата и ще даде отговор на въпроса имат ли сили самоковци да излязат от налегналата ги криза.

Ракочевич бе уреден с картотека и се очаква да запише игрови минути на паркета. Черногорецът дори си избра номер, с който ще се подвизава в родното първенство – 22. Снажният състезател може да бъде използван от старшията Барчовски на две позиции – като тежко крило и център, което дава по-голям избор на треньорския щаб.

„Рилецо“ се намира в неловко положение, след като загуби последните си пет мача – три в Балканската лига и два в първенството. Последният успех на самоковци датира от 21 ноември, когато Йордан Бозов и компания надиграха в драма „Черно море“ със 108:105 насред Варна.

Дуелът в Плевен ще е с малко по-особен привкус за центъра на „скиорите“ Тодор Тодоров, който ще излезе срещу някогашните си съотборници. Това обаче няма да попречи на Тошко да даде всичко от себе си в добре позната за него зала „Балканстрой“.

Не е по-розово положението и в лагера на домакина „Спартак“. Воденият от Илия Станков тим нареди 9 поредни поражения от началото на сезона, като все още чака първата си победа от 249 дни насам. Особено тежко бе последното поражение на спартаклии от „Балкан“ (69:107), след което треньорът Станков остро разкритикува подопечните си за слабата им и безотговорна игра.

По традиция „Рилски спортист“ играе успешно в Плевен – в последните си три визити там представителите на рилския град имат три успеха. Управата на клуба се надява и сега традицията да се запази и отборът да се върне на победния път.

 

На снимката: Центърът на „Рилски спортист“ Тошко Тодоров излиза днес срещу бившия си отбор.

 

 

Spread the love