Можете ли да благодарите на Бога, когато животът смърди и проблемите ви задушават? Господ ще ни извади на повърхността, Не гледайте на това, което сте загубили. Вижте какво е останало

Filed under: Глас Свише |

Това е най-добрият тест за дълбочината на вашата вяра, защото всеки може да слави Бог за добрите неща

Дяволът е депресиран, гневен и жесток и се опитва да ни направи като себе си

295-15-81-

Днес аз съм изумен от това, което върши Бог. Наблюдавам какво върши Бог. Ние трябва да разберем истината за Бог. Ние сме тук, защото имаме защо да живеем. Ние трябва да имаме нещо, за което да живеем. Дяволът е депресиран, гневен и жесток и се опитва да ни направи като себе си. Няма място за депресия в тялото на Христос. Няма! Ние имаме всички причини да сме радостни. Вашият живот не е загубен. Исус Христос беше разпънат на кръста, Той възкръсна от мъртвите и това е вашият живот. Това сте вие! Без значение какво мислите.

Вие трябва да се покланяте на истинския Бог. Ако ти не видиш на кого се покланяш, ти се покланяш на себе си.

Помислете кои сте. Исус е състрадателен. Вие трябва да бъдете ревностни за Него. Нещо като огън трябва да гори вътре във вас. Аз зная кой съм, няма значение, че хората не могат да го видят. Важното е, че ти знаеш кой си. Ти можеш да гориш за нещо и да не си като Него. Истината на евангелието дава огъня. Това е чудесно.

За мен няма значение какво мислят хората. Ако казвате, че сте последователи на Исус, вие трябва да ходите, както е ходил Исус. Всеки, който казва, че пребъдва в Исус, трябва да ходи, както Той е ходил. Ако не, вие не вярвате в евангелието. Вие трябва да ходите, както е ходил Той. И така, как Исус ходи. Той вършеше добри неща, изцеляваше всеки, който беше поробен от дявола. Всеки ден е свидетелство за Исус. Бог обича хората. Даже и да не вярват, аз не се нуждая да се съгласявам с тях. Когато познавам Него, аз мога да стана любов, както Той е любов. Ако се надяваме на Него, ще мислим като Него. Един ден всички ще бъдем едно в Него.

Вие не трябва да бъдете мъдри според умствените си способности. Сърцето ви трябва да бъде голямо. Ако вие се мислите за мъдри, това е мъдрост от света. Когато вие мислите, че имате мъдростта на света, вие живеете в завист, егоизъм и всичко демонично е в това.

А мъдростта отгоре е чиста, миролюбива, кротка, умолима, пълна с добри плодове. Това е мъдростта отгоре. Не можете да имате тази мъдрост без Бога. Вярвайте. Не можете да я придобиете с дела. Колкото повече се стремите с дела, толкова повече се съпротивлявате да се предадете в ръцете на Исус. Исус каза: Ако не ми вярвате на думите, които ви говоря, вярвайте на делата, които върша. Това са делата, които Отец върши чрез нас. Галатяни 3. Вие си мислите, че можете да вършите дела чрез собствената си сила. Кой ви омагьоса, кой ви закле? Да вършите дела, които Бог върши чрез Светия Дух.

Исус каза: Свърши се. Той не каза, че ще продължи. Той каза: Свърши се! Какво означава това. Боже обясни? Моят Син плати цената, така че ти не си длъжен да плащаш. Ти влизаш в нещо, което е свършено. Дело, което е завършено. Павел, фарисей на фарисеите, казва: всички мои мисли, мои дела са до тук. Аз ги смятам за нищо, заради това да познавам Него. Най-голямата молитва: Да Го познавам повече. Каква ще бъде нашата молитва: О, Боже, да те познавам повече.

Така аз пристъпих към евангелието и казах: Да на всичко, което е направил Исус. Ако дяволът каже нещо друго, аз го отхвърлям. Отхвърли го. Ако каже, че не си откупен, не слушай странни звуци в ушите си. Дяволе, изчезвай. Аз обичам Бог толкова много и няма значение в каква ситуация се намирам. Аз съм щастлив. Защо? Защото Исус е в мен.

Така Вие няма да бъдете сираци. Тогава защо трябва да имаме дух на сираци. Да бъдеш сирак в Библията означава да не знаеш своя баща. Бог е нашия баща и то добър.

Бог е чудесен. За мен няма друга опция, няма план Б или В, Той е за мен всичко, което имам. Той ни е създал по Негов образ и ние трябва да ходим по този начин. Изпитани в огъня. Това е и сега. Нагласа за изобилна благодарност е Божията воля за вас, защото тя развива вашата вяра.

Как благодарността може да развие моята вяра?

Това се случва, когато времената са трудни – когато нещата нямат смисъл, когато не можете да разберете защо става така, когато вашите молитви са без отговор, когато всичко върви по начина, който не искате. Това се случва, когато при тези обстоятелства вие казвате, „Боже, знам, че Си в контрол. Знам, че ме обичаш, и знам, че това, което се случва сега, може да се преобърне в добро. Благодарен съм, че ти си по-голям от моя проблем.“

Всеки може да благодари на Бога за добри неща. Но ако можете да благодарите на Бога дори и в лошите времена, вашата вяра ще стане по-силна, ще се вкорени по-дълбоко.

Пророк Авакум преживява трудни времена. Той каза: Защото, ако и да не цъфти смоковницата, нито да има плод по лозите, трудът на маслината да се осуети, и нивите да не дадат храна, стадото да се отсече от оградата, и да няма говеда в оборите, пак аз ще се веселя в Господа, ще се радвам в Бога на спасението си. (Авакум 3: 17-18)

В разгара на всички лоши неща, които се случват, Авакум се зарадва. Каква е неговата причина за благодарност? „Аз ще се радвам в Бога, Спасителя мой.“ Когато всичко останало смърди в живота, вие можете да бъдете благодарни, защото Господ е твоят Спасител. Той ще ви извади на повърхността. Вие не сте сами. Той не ви е изоставил. Затова да благодарим на Бога!

Това е най-добрият тест за дълбочината на вашата вяра. Можете ли да благодарите на Бога, когато животът смърди? Когато минавате през трудни времена. Не гледайте на това, което сте загубили. Вижте какво е останало, и бъдете благодарни за това!

Можете да бъдете благодарни на Бога само защото е Бог. Той не е обещал, че няма да минаваме през трудни ситуации, но нашата вяра тогава се укрепва.

 

Снимката:

Можете да бъдете благодарни на Бога само защото е Бог. Той не е обещал, че няма да минаваме през трудни ситуации, но нашата вяра тогава се укрепва.

 

Spread the love