Срути се тунел на АМ „Струма“ при Бинека! 2-ма работници са били затрупани, спасиха ги

Д-р Пипонов: 41-годишният кюстендилец е с пукнат прешлен; пострадалият от Панагюрище има счупен глезен, изписан е от дупнишката болница

Digimax A50 / KENOX Q2

Двама работници на 33 и 41 години пострадаха при срутване на земни маси на АМ „Струма“ край Дупница. Към 8.30 ч. на 29 декември вследствие на падналите валежи от дъжд и сняг през нощта, е станало срутване на земни маси в района на пътя Дупница-Кюстендил. Инцидентът е станал при тунел 1, в района на „Бинека“, каза директорът на Инспекцията по труда в Кюстендил Валентин Златински. Срутването е в лявата тръба на тунела, който се пробива на ЛОТ 2 Дупница-Благоевград.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Вследствие на срутването двама работници частично са били затрупани. Пострадалите са без опасност за живота. Единият е транспортиран в болницата в Кюстендил, другият в болницата в Дупница. Единият от работниците е кюстендилец, другият е от Панагюрище. 41-годишният работник, който е от община Кюстендил, е закаран по негово желание в кюстендилската болница. Той е в стабилно състояние, има пукнат прешлен и няколко малки рани, които са обработени, каза началникът на отделението по ортопедия и травматология д-р Иван Пипонов.

1

Д-р Крум Бонев каза, че пациентът от Панагюрище е бил със счупен глезен, обработен е и по негово желание е напуснал лечебното заведение в Дупница. В участъка на срутването трасето на АМ „Струма“ минава на около 4 км след Дупница в посока Кюстендил. Срутването е станало на около 40-50 метра в лявата тръба на тунела в посока София. Към 11 ч. патрулката се изтеглили след направения оглед.

Снимките

Валентин Златински

Д-р Иван Пипонов

Инцидентът е станал в лявата тръба на тунела

 

Spread the love