Георги Георгиев, Борислав Димитров, Кирил Стоименов, Георги Илиев и Стефан Иванов от Петрич покориха Каменишкия водопад, за малко да свият на юг към Бяло море

Filed under: Оживление |

02-24-01  1_n

Петима приятели от Самуилово, Петричко, си спретнаха вълнуващ 13-километров преход от селото до Каменишкия водопад. Великолепната петорка измина разстоянието пеша за 3 часа и половина.

02-24-01  6_n

Сред планинарите бяха бившият вратар на „Беласица” Георги Георгиев, който скоро завърши физическо възпитание в ЮЗУ, кинезитерапевтът Борислав Димитров и Кирил Стоименов, който работи в петричка фирма за ел. части. С тях беше и управителят на фирма за закуски Георги Илиев, в групата се включи и пристигналият преди месец от Щатите Стефан Иванов.

02-24-01  7_n

„По стръмните баири имаше много падания, когато тръгнахме, заваля сняг и се забавлявахме със стрелба със снежни топки по дърветата. Катерихме преки пътеки, минаха през местността Бялата чешма, която е над Самуилово, оттам се качихме над Каменишкия водопад, който е над селото.

02-24-01  10_n

Кучето Цезар се оказа най-големият смелчага и не се поколеба да се цопне в ледените води на водопада, за разлика от стопаните си. Изведнъж се озовахме при един красив параклис, който никой от нас не беше виждал. Запалихме по една свещ и се прибрахме”, разказа специално за вестник „Вяра” Георги Илиев.

02-24-01  11_n

През целия преход групата се забавляваше с майтапите на Стефан Иванов. Всички се смяха, когато той изтропа, че „със същото темпо за час-час и половина може да стигнем до Бяло море за солена вода”, предложи Иванов и малко оставаше всички да го последват.

Снимките:

1 Стефан Иванов (с червения анцуг), Георги Георгиев, Борислав Димитров, Кирил Стоименов и Георги Илиев

2 Групата на водопада

3 и 5 Веселата група

4 Борислав Димитров, Георги Георгиев, Кирил Стоименов и Георги Георгиев

Spread the love