Софиянецът Ивайло Трайков оглави РПУ-Самоков: Няма да съкращавам, ще назнача още полицаи на работа

Filed under: Самоков |

 Служителите са коренно променени – любезни и внимателни, грубото отношение се изпари, доволни са самоковци

02-01-06  Ивайло Трайков началник на РУП-Самоков copy

Досегашният началник група в ОД на МВР-София Ивайло Трайков пое временно управлението на РПУ-Самоков. Той поема щафетата от Георги Тодоров, който дни преди Нова година подаде рапорт за пенсиониране, а министърът на вътрешните работи Веселин Вучков я прие.

Новоназначеният комисар Ивайло Трайков е женен, с две деца. Роден е в София. Той е с 22-годишен стаж, богата кариера и се е доказал като професионалист.

02-01-06 Georgi-Todorov

Още в първите дни от встъпването му в длъжност се забелязва нов стил и маниер на работа в полицейското управление, е мнението на самоковци. Всички полицейски служители са променени до неузнаваемост и са еталон и пример за поведение. На портала дежурните са усмихнати и любезни, отнасят се с внимание към всеки, допълниха хората в Самоков. „Сякаш е променена цялата им ценностна система за броени дни”, доволни са местните. „Допреди дни бяха озлобени и се отнасяха грубо и пренебрежително дори и в телефонните разговори”, правят сравнение самоковци.

„Да бъдеш служител на МВР, е не само професия, но е и начин на живот – да поемаш риск във всеки един момент и да служиш на хората”, каза новият началник Трайков. Ето какво допълни той към професионалната си биография: „В системата на  МВР съм от 1992 г. Започнал съм като униформен служител – патрулно постова служба. От 1997 г. съм оперативен работник в различни районни управления в София. От 2004 г. до 2007 г. съм работил като оперативен граничен полицай към Регионална дирекция „Гранична полиция” – Драгоман. От 2007 г. допреди една година съм работил в сектор Главна дирекция “Борба с организираната престъпност“ на Софийска област. Отначало като оперативен, а от 2009 г. като началник група „Борба с организираната престъпност“. След закриването на БОП – като началник група в ОД на МВР-София.“

През 2008 г. при охраната на държавната граница Ивайло Трайков – инспектор на мобилна гранично-полицейска група на Регионална дирекция „Гранична полиция – Драгоман” и групата е наградена с колективна награда за проявен професионализъм и постигнати високи резултати взели участие в 33 граничнополицейски операции, 55 мобилни групи за контрол и наблюдение съвместно с Агенция „Митници”, като са съставени 71 акта по закона за български документи за самоличност, иззети 29 073 кутии контрабандно внесени цигари и конвоирани 324 задържани лица.

Ето и какво каза още той в първото си интервю пред „Вяра”:

– Г-н Трайков, какво заварвате тук в РУП-Самоков?

– Днес ми е първият работен ден и не съм наясно с обстановката. Само за два часа, откакто съм на този пост, аз нямам идея, но предстоят проверки. За двата часа от работния ми ден успях да се запозная с началниците на управлението и служителите на районната прокуратура, с които ще работим съвместно.

– Ще има ли кадрови промени, съкращения, назначения, уволнения?:

– Не, няма да има сътресения над униформения състав, а аз мисля, че трябва да има назначения, защото липсват кадри и има свободни места предимно за униформен състав.

– За какъв период сте назначен на този пост?

– Засега съм временно изпълняващ длъжността началник на РУП-Самоков и не е мое решение

Чрез страниците на в. „Вяра“ жителите на община Самоков желаят на Ивайло Трайков успешно управление, сработване с колектива, липса на доноси срещу дейността му, също така и добро взаимодействие с всички институции.

Както „Вяра“ писа, полицай №1 на Самоков Георги Тодоров преди дни получи почетен плакет по повод пенсионирането му. Бившият шеф миналия месец подаде рапорт за пенсиониране. Решението му изненада жителите на рилския град. Мотивите вероятно бяха изцяло лични и по никакъв начин не бяха свързани с обществено-политическата ситуация. Новината бе непотвърдена, но се коментираше усилено сред униформения състав.

Миналия месец името на Георги Тодоров беше забъркано в скандал по служба. Тогава в една от стаите на управлението беше укрит чувал с канабис, иззет при обиск в частен дом в с. Продановци, който не фигурираше в никакви описи. Веднага беше образувано предварително производство и образувано служебно дело.

В края на декември директорът на ОДМВР- София Мариета Иванова връчи почетни плакети на трима дългогодишни началници по повод пенсионирането им в знак на уважение и признание за проявения професионализъм и висок морал, като им пожела с нестихващ устрем на силите и въображението винаги да успяват в начинанията си. Това стана в присъствието на ръководния състав на областна дирекция и районните управления. Мариета Иванова изказа дълбока благодарност към Георги Тодоров – началник на РУ-Самоков, Любчо Василев-началник на РУ-Правец и Тано Аловски-началник на сектор „Престъпления по пътищата”, за дългогодишната им служба и постигнати професионални постижения.

В общественото пространство в града се коментираше изненадващото, че шефът на РУП-Самоков е подал рапорт за пенсиониране. „Това се случи след мащабна акция на ченгета от СДВР по сигнал на местни хора за укрит чувал с канабис в местното РПУ“- отбелязват самоковци.

През последната година състава на полицейските служители значително намаля. За кратко време бяха пенсионирани петнайсетина полицаи. Самоковци коментират: „С пенсионирането на полицаите ще бъдат намалени възможностите за осигуряване на обществения ред“.

Снимките:

1 Ивайло Трайков

2 Георги Тодоров

 

Spread the love

Коментар за: Софиянецът Ивайло Трайков оглави РПУ-Самоков: Няма да съкращавам, ще назнача още полицаи на работа

  1. Яяяяя,кой са издигнали.Да се поразровим ли в миналото? http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=364&aid=8800

    Колчо
    2015/януари/16 at 20:21 PM