Благоевградски талант на лагер с националния по бокс, младежът има амбиции да пробие в категория до 75 килограма

Filed under: Спорт |

За пръв път държавата се ангажира да подпомага финансово подготовката на подрастващите спортисти

03-22-03

Една от надеждите на благоевградския бокс Николай Чавдаров се качи на лагер на база «Белмекен» с националния отбор по бокс. Състезателят на клуб „Тайсън” – Благоевград, ще се готви под ръководството на треньорите Михаил Таков и Палми Ранчев. Лагерът е за пръв път в толкова разширен състав, включващ и най-перспективните ни младежи и юноши.

За пръв път държавата се ангажира да подпомага финансово подготовката на подрастващите спортисти, които досега нямаха никакво финансиране независимо от техните успехи. Общо 25 български боксьори от националния отбор заминаха за високопланинската база „Белмекен“. Сред тях е и Николай Чавдаров, който има сериозни амбиции да пробие в една от най-тежките категории, тази до 75 килограма.

Младата надежда на боксов клуб „Тайсън” и националния отбор по бокс за младежи Николай Чавдаров е роден на 10 февруари 1996 г. в Благоевград. Негов личен треньор е баща му Румен Чавдаров. Държавен шампион за деца по таекуон до ITF, бронзов медалист от европейско първенство по бокс и място сред осемте най- добри на световното първенство в София. Чавдаров е една от надеждите на българския бокс, заедно с Благой Найденов, Душко Благовестов и Даниел Асенов.

 

Spread the love