От „Берое“ са заканиха да катурнат „Рилецо“, самоковци запазват спокойствие

Filed under: Спорт |

Тимът на Росен Барчовски ще преследва 6-ата си победа в първенството и задачата да се доближи до челната четворка

06-21-01-Dvata otbora...

 

Сблъсъкът между „Берое“ и „Рилски спортист“ се чака с голям интерес не само в Стара Загора и Самоков, но и в цялата страна. Двата тима се изправят днес от 18,00 часа един срещу друг в среща от 13-ия кръг на Националната баскетболна лига, а преди мача крилото на заралии Петър Загоров открито се закани на самоковци.

„Имаме сили да се справим с „Рилски спортист“ и ще го покажем с играта си на паркета. Нуждаем се от победа, за да си върнем настроението и самочувствието след тежкото поражение от „Балкан“ в миналия кръг. Ще излезем пределно мобилизирани и мисля, че ще се поздравим с успеха“, уверен бе в изказването си Загоров.

В лагера на „Рилецо“ не обърнаха никакво внимание на приказките на съперника, а предпочетоха да не правят изявления. Тимът, воден от Росен Барчовски, ще преследва 6-ата си победа в първенството, с която още повече да се доближи до челната четворка. В състава няма проблеми с контузени състезатели, което е добра предпоставка за хубав сценарий под Аязмото.

Очакванията са треньорският щаб да даде равно време за игра на тримата плеймейкъри – Йордан Бозов, Дарин Иванов и Джулиан Норфлийт, а най-новото попълнение Жарко Ракочевич със сигурност ще намери място в стартовата петица.

Скритите козове на старшията Барчовски ще бъдат атлетичността на крилото Антъни Гуджино и успешната игра от далечно разстояние на младока Любомир Киров. Своя шанс за изява в зала „Общинска“ ще чакат още двама юноши на клуба – Красимир Георгиев и Александър Милов.

 

На снимката:

 

Двата отбора се впускат в люта битка днес под Аязмото.

 

Spread the love