Боровец се похвали с 200% бум на туристите от Турция, в Банско изнервени чужденци чакат по 2 часа на опашка за лифт

Filed under: Банско,Самоков |

08-06-02 Боян

Боровец  работи на 80 процента от капацитета си, 60 на сто от туристите са чужденци, заяви маркетинг директорът на “Бороспорт” Люба Кленова. По-голямата част от тях идват от Великобритания, отбелязва се бум на туристите от балканските страни. С 200 процента са се увеличили туристите от Турция.

08-06-02 Люба Кленова

Тази година курортът отчита безпрецедентен спад на туристи от Русия и Украйна вследствие на кризата. Хотелиерите са спокойни и очакват годината да приключи добре. Благовестка Томова, председател на Сдружението на хотелиерите в Боровец, каза: “Най-голям ръст за декември има българският пазар, в момента курортът е пълен, заетостите са добри – основните пазари бележат ръст.” Ръст бележи и снежната покривка, макар и с малко. На връх Тодорка тя е над 1 метър, а на Бъндеришка поляна около 80 сантиметра. На пистата в Боровец – 75 сантиметра, а на Маркуджик с десет отгоре. Според запаления сноубордист Боян в планината се открива и друго отношение между хората. Боян: “Много по-социални са тука хората – и по лифтовете, и около тях. Изобщо в планината е така. Един друг свят? Нещо такова.” Въпреки късно започналия сезон на зимните курорти у нас увеличение на туристите има, а пред кабинковите лифтове се вият опашки. И пред първата станция на лифта в Банско се чакаше поне час, за да се стигне до пистата.

08-06-02 Опашките пред лифта в Банско

Заради добрите условия на пистите в Банско десетки туристи удължиха престоя си в курорта, опашките пред кабинковия лифт и този път изнервиха скиорите. Уейн Замбиора, туроператор от Великобритания, заяви: “На човек се губи по около 2 часа, за да се качи горе, особено при новогодишните и коледни празници. Хората искат да си прекарат прекрасно, но се изнервят. Ако има още една кабинкова линия, животът ще бъде по-лесен.”

Линдзи, турист от Австралия, се присъедини: “Помогнете на този прекрасен курорт, за да мога да дойда втори път, да не чакам на тези опашки. Вчера около 1 час чакахме, сега дойдохме много рано и за 10 минути минахме.” Пистите в Банско и Боровец са обработени, съоръженията работят напълно.

 

 

Spread the love

2 коментара за: Боровец се похвали с 200% бум на туристите от Турция, в Банско изнервени чужденци чакат по 2 часа на опашка за лифт

  1. Видяхме господа управляващи гр.Самоков до къде докарахте курорта Боровец.Заслужавате да ви изгоним веднага от топлите ви кабинети и по далече от Самоков!Боровец беше курорт от световна величина,а сега въпреки леките подобрения от спортно техническо естество,няма туристи няма поминък за хората!Всички работещи в курорта са отчаяни в момента!Минете и ги попитайте!Многогодишните неуредици в курорта изгониха и малкото остана нали туристи!Дългогодишната практика въведена от Бороспорт за зъдалжително изхранване на туристите в определени от тях заведения отврати хората и те никога повече няма да се завърнат на Боровец!Парите които ще изкарате от паркингите няма да ви стигнат за заплати на служителите с зелени жилетки!Лоша сметка сте си направили!Сполай ви!

    Кирил Симов
    2015/януари/14 at 19:17 PM

  2. Пълен е курорта ,ама друг път!Тази Кленова да не говори за някой друг ски център!Няма ги Руснаците,Немците и Холандците които бяха традиционни посетители на Боровец .Тези туристи които идват в момента няма как да ги заменят!Хората които помниме курорта ни пълен все още сме твърде много,че да ни въвеждат в заблуждение!Това ,че Бороспорт са доволни не означава ,че Самоковци са доволни!Минете да попитате обикновените хора ,търговците,наемателите на общински имоти!!!Боровец не е само Бороспотрт.Само тяхното мнение ли е миродавно?Хората предпочитат Алпите не заради цените,а защото всички дребни проблеми които ни дразнят тук ,там са уредени идеално!Трябва обаче общината да изпрати някой до Австрия например ,и като се върне човека да вземе да разкаже каква е разликата!!Ама да не изпращат хора от борбата и леката атлетка ,а хора от ски спорта!!!Тренерите по борба да си гледат борбата!

    Ivan Ivanov
    2015/януари/13 at 10:41 AM