Лютви Местан: Няма да се откажем от вота на недоверие

Filed under: България |

Възможно ли е представител на най-хуманната професия да използва език на омразата, пита се лидерът на ДПС

17-18-01-mestan

Няма да се откажем от идеята за вот на недоверие. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан на брифинг в Народното събрание. Който и министър да си беше позволил подобни квалификации, щяхме да поискаме оставката му”, категоричен бе Местан.

„За щастие други министри не са използвали език на омразата“, каза още Местан.

„Ние не сме толкова наивни и знаем, че няма да се стигне до оставката на министъра. Би било естествено да получим подкрепа за вота на недоверие. Ние няма да се откажем от вота на недоверие и тази инициатива няма отношение към лекарския протест и лекарската подкрепа. Лекарите могат да го подкрепят за професионалните му решения, ако им харесва. Въпросът е дали в възможно представител на най-хуманната професия да използва език на омразата“, каза Местан.

За мен е важен въпросът „Кой ще се нареди до ксенофоба Москов?“, попита още лидерът на ДПС.

„Няма да се откажем от идеята за вот на недоверие, защото знаейки, че министърът няма да подаде оставка и знаейки, че вотът на недоверие няма да бъде успешен, все пак си струва да я поискаме, защото днес България и българският парламент има нужда от един много дълбок разтърсващ дебат за ценностите, за които се явява министър Москов“, поясни Местан.

17-18-01-петър-москов

Лидерът на ДПС каза, че има създадена контактна група за подкрепата на вота на недоверие, която се води от Тунчер Кърджалиев, д-р Джевдет Чакъров и други членове на ръководството на парламентарната група на ДПС и допълни, че се водят консултации. Етническо напрежение се генерира от ксенофобските изяви на министъра, а не от реакцията на ДПС.

Реакцията на подобни изяви е наш не само политически, но и граждански дълг, очаквам и вие да го осмислите като такъв. Решение си е на БСП да не ни подкрепят. Нашата инициатива е отворена за всички народни представители. Автономно е правото на БСП да определят дали ще застанат до ксенофоба Москов.

 

Spread the love