След публикации на вестник „Вяра”: Прокурор Ивайло Василев погони кмета на Бобов дол Кирил Станчев за незаконно събрани данъци, тръгва дело и за опростените 20 000 лв. на екскмета Димитър Ганчев и Васил Велинов

Filed under: Бобов дол,Дупница,Кюстендил |

Адвокат Милен Попов: Готов съм да свидетелствам пред прокуратурата, лично уведомих Станчев, че е длъжен да си потърси 20-те хиляди

Бобовдолци: Столичната кметица Фандъкова три пъти е глобявана за неизпълнение на съдебни решения, нашият кмет си затваря очите за едни, а нас ни одраха 5 кожи от гърбовете

19-01-ivailo vasilev i bojura kacarova copy

„Лично уведомихме кмета на Бобов дол Кирил Станчев, че трябва да възстанови на общината 20 000 лв. неправомерно изплатени заплати на бившия кмет Димитър Ганчев в качеството му на общински съветник и на колегата му Васил Велинов.

19-01-11 kiril stanchev copy

Той обаче беше категоричен: „Не ми се занимава, няма да си направя труда”, това съобщи в редакцията на вестник „Вяра” адвокат Милен Попов. С него при кмета е била и една дама, чието име се пази в редакцията.

19-01--Ganchev copy

Милен Попов победи Кирил Станчев в няколко съдебни битки. Една от тях е за неправомерно събирани данъци и такси. Милен Попов наложи запор на сметките му и запечати служебните коли на Ганчев.

19-01-popov 11 copy

„Настоящият кмет Кирил Станчев престъпва не само закона, а и решения на съда срещу него. Той е единственият кмет в България, който изобщо не се трогна от решение на Върховния административен съд. ВАС отмени таксите в неговата община. Въпреки решението кметът продължава да събира такси до последния работен ден на миналата година”, заяви адвокат Попов.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Както „Вяра” писа, Станчев събра такси, които не съществуват, и в размер, в който са отменени. Същевременно обаче отказва да възстанови 20 000 лв., неправомерно платени на съветници.

„Готов съм да свидетелствам в прокуратурата и пред съда. Жителите на Бобов дол не заслужават такъв кмет”, каза Милен Попов, който е юрисконсулт на Общински съвет-Дупница.

 

Милен Попов спечели дело на последна инстанция във Върховния административен съд, с което отмени наредбата за местните такси и цени на услугите. Той спечели победа над Кирил Станчев на всички инстанции. Кметът Кирил Станчев обаче се прави, че не знае за победите в съда над него и съдебните решения, с които се отменя прилагането на наредбата.

„Той не предприема никакви действия за изпълнение на съдебното решение в посока съставяне на нова наредба, а продължи да пълни хазната с грешни пари до края на миналата година. ВАС отхвърля наредбата на 3 ноември миналата година, той се преструва пред хората, че не знае, а на 13.12.2014 г. на официалния сайт на община Бобов дол публикува докладна записка за приемане на нова наредба и в мотивите към нея, като причини за приемането й, е посочено съдебното решение. Кого се опитва да излъже кметът – хората, прокуратурата или съда? По какви причини, господин Станчев, ощетявате жителите на общината, като им събирате незаконни такси за услуги, а ето че ви е известно съдебното решение”, питат бобовдолци и припомнят: „Йорданка Фандъкова три път е глобявана за неизпълнение на съдебни решения, а вие на какво се надявате. Затова ли ви избрахме, за да ни обирате, за да си затваряте очите за едни като вашия предшественик, а дерете по 5 кожи от гърбовете на обикновените хора. За да бъде написана нова наредба и тя да се публикува на сайта, значи е ясно, че Станчев е знаел за съдебното решение. Веднага с влизането му в сила от началото на ноември миналата години е решил да пише нова наредба, но с една ръка пише, а с другата продължава до края на годината да събира таксите на хората. Искаме да знаем точно колко пари са събрани и дали ще ни ги върнат”, пишат на редакционните имейли бобовдолци.

Снимките:

1 Ивайло Василев

2 Кирил Станчев

3 Димитър Ганчев

4 Милен Попов

5 Васил Велинов

 

Spread the love

4 коментара за: След публикации на вестник „Вяра”: Прокурор Ивайло Василев погони кмета на Бобов дол Кирил Станчев за незаконно събрани данъци, тръгва дело и за опростените 20 000 лв. на екскмета Димитър Ганчев и Васил Велинов

 1. Не знам дали ще се задави но от тез парички е станала двеста кила, то бива ядене, бива, ама да и спрат фуражо и проектите станала е като Фидосова

  а
  2015/януари/26 at 12:39 PM

 2. Атака,атака няма ли кой да спре Борисова,беше на хранилка в мината, сега на хранилка в общината, сприса ма ша се задавиш!!

  атака
  2015/януари/26 at 12:37 PM

 3. Тази „дама“ е не безизвестната хиена Борисова. Без нейното одобрение в Община Бобов дол не се прави нищо, често се питаме кой е кмета?! На вниманието на СМЕТНАТА ПАЛАТА – Тъй като кмета не предприема никакви действия да спре корупцията на служителките си Борисова, Чекмелезова и Митова време е да се намесят компетентните органи! Проверете финансовото състояние на тричките, проверете Проектите на Община Бобов дол. Право на участие в проекти имат само тези три „госпожи“, защо, елементарно е ЗАЩОТО ОТ ТАМ ПАДАТ ПАРИЧКИ, СЛАДКИ ПАРИЧКИ, без да си мръднат и пръста си ги взимат тричките. Всичко става с мълчаливото съгласие на кмета. Друга тема са и фирмите, а от там комисионни, комисионни за всичките, те тричките, горкичките са „най – кадърни, най-можещи, най, най …..

  hokirana
  2015/януари/26 at 10:52 AM

 4. С какво ли му се занимава на нашият Кмет. Интересува се само от заплатата си, за друго не го търси.

  Бобовдолец
  2015/януари/26 at 10:24 AM