Ени Лефтеров се мерна на последната сесия, след един час изчезна, дупничани: Вън от политиката, търси само апетитни общински имоти в Дупница и Сапарева баня

Filed under: Дупница,Сапарева баня |

Матей Попниколов: Не разговарям с Костадин Костадинов, групата му ме подхлъзна за председателския стол

25-01-06   1 copy

Общинският съветник от ГЕРБ Матей Попниколов представи официален документ за натрупаните 5 отсъствия от заседания. По време на две от тях той е бил на работа в здравната каса и е подписвал спешни договори, касаещи собственици на медицински центрове и джипита.

25-01-06  2 copy

„Две от сесиите съвпадаха с крайни срокове, така че аз съм чист и спокоен от прокурорската проверка, която тече”, каза за вестник „Вяра” д-р Матей Попниколов. Той увери, че повече от 2 месеца не разговаря с председателя на Общинския съвет Костадин Костадинов. „Бях използван, злепоставен и предаден от него и хора от обкръжението му. Имах уверението, че ще гласуват за мен по време на избора за нов председател, но това не стана. Явно някои са големи хиени в политиката, а повечето не държат на думата си, не знаят какво означава мъжка дума”, добави д-р Матей Попниколов.

25-01-06  4  DSC01286 copy

„Всички са в кашата, правят си договорките. Сега Попниколов се прави на обиден, защото не е станало неговото. Ако го бяха избрали за председател, сега щеше да си е дружка с Костадинов и групата му. По-интересното е дали и на Ени Лефтеров се сърди, защото лично той го препъна към председателския пост. Но на него сигурно не му се сърди, защото вероятно Лефтеров го гласи за някой друг пост”, коментират дупничани.

25-01-06 3  copy

И на последната сесия Ени Лефтеров стоя не повече от 1 час, а заседанието продължи до 16 часа. Подписа се, повъртя се на стола, вдигна два пъти ръка и се изнесе. Дупничани се питат какво прави Ени Лефтеров в Общинския съвет? Той е натрупал 7 неизвинени отсъствия. За част от тях, след незаконна покана от Костадин Костадинов, внесе болнични листове извън законоустановените срокове. Според Закона за местното самоуправление и местната администрация той трябваше да бъде изключен заедно с Матей Попниколов и Първан Дангов. Това обаче не стана, защото Костадин Костадинов, вместо да внесе сигнал до РИК и ОИК, както тържествено обеща и се закле пред вестник „Вяра”, би тревога в разрез с всякакви правила и подкани писмено провинилите се да му носят документи със съмнително съдържание, с които да извинят отсъствията си и да спасят постовете си в Общинския съвет.

25-01-06   copy

Ени Лефтеров не само че е рекордьор по отсъствия, но дори и когато присъства, е като невидим, защото глас не му се чува. Вълнуват го само апетитните общински имоти и влияние чрез постове за хора от неговата болница”, гневят се дупничани. Десетки хора са готови да стартират подписка за отстраняването му от политиката и Общинския съвет.

SANYO DIGITAL CAMERA

„Законът го задължава да участва активно в работата на Общинския съвет и да решава проблемите на гражданите, а не да мълчи като риба и чрез дългата си ръка да прибере каквото може не само от дупнишката община, но и чак в Сапарева баня по линия на приятелското си обкръжение. Стана ясно, че съветниците в Сапарева баня са го подкрепили да купи заедно с местния богаташ Кирил Зарев, шеф на „Енергоремонт”, парцел до самия гейзер. Сега двамата строят хотел с медицински център. Всичко това щеше да е много добре, ако се знаеше произходът на средствата им и ако не беше бягство от преките му задължения като общински съветник. Крайно време е Ени Лефтеров да излезе от ролята на сивия кардинал, да му чуем изказванията, политическите речи и европейското му мислене. Нека спази традициите на европейско поведение, като присъства на сесии, но не само в началото. Нека участва активно в дебатите и вземането на решения, а не само да дебне кой атрактивен общински терен ще се извади на тезгяха”, заявиха дупничани, които се взривиха от поредното му изчезване от залата на последната сесия в петък, което вече граничи с наглост на фона на скандала, който се вихри.

Първан Дангов остана на цялото заседание. За присъствието му допринесе и фактът, че вече не е шеф на ОДБХ-Кюстендил. Той представи уведомително писмо пред Костадин Костадинов, с което засвидетелства, че е бил служебно ангажиран и така запазва поста си.

С отсъствията на общинските съветници и поведението на ОбС шефа Костадинов се зае прокуратурата в Дупница. Прокурор Анета Стоева разследва истинността на документите. Тя трябва да се произнесе доколко са достоверни служебните бележки на Попниколов, уведомителното писмо на Първан Дангов и болничните на Ени Лефтеров.

 

Снимки

1 Ени Лефтеров се настани в началото на заседанието до приятеля си Вергил Кацов.

2 След един час обаче Кацов остана самотен на банката .

3 Матей Попниколов

4 Първан Дангов

5 Методи Чимев, Силвия Овчарченска и Костадин Костадинов

6 Кирил Зарев

 

Spread the love