Фермери от Югозапада на среща с депутата Иван Станков в Невестино: Искаме при заявяване на ниви и пасища за подпомагане да отпадне изискването за правно основание 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Депутатът проф. Иван Станков и зам.-председател на Комисията по земеделие и храните изслуша проблемите на земеделски производители от Благоевград, Кюстендил, Сапарева баня, Сандански и Кресна на среща в Невестино. Бяха обсъдени проблемите в региона – проектонаредбата по директните плащания на площ, Законът за собствеността и ползването на земеделските земи, Законът за подпомагане на земеделския производител и все проблеми, които биха облекчили и без това тежкото финансово състояние земеделците и животновъдите. Присъстващите гласуваха декларация до министъра на земеделието и храните с искания за кампания 2015 г. при заявяване на площите за подпомагане – ниви, пасища, мери и ливади, да не се изисква правно основание. В най-кратък срок да влязат в сила така очакваните изменения и допълнения към Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, както и Правилника за прилагането му. Доставката на ваксината за заболяването син език да премине към пряко договаряне, за да започне ваксинацията на животните в региона.

Професорът, който е избран като депутат от политическа формация АБВ, заяви специално за в. „Вяра”, че е доволен от проведената среща и обеща пълната си лична подкрепа и тази на земеделската комисия.

Spread the love