ЧЕЗ: Кметицата на Дяково Здравка Тонева 5 пъти се обаждала за липса на електрозахранване, в нито един разговор не спомена за опасен стълб

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

28-07-01 ZDRAVKA-TONEVA

Кметският наместник на дупнишкото село Дяково Здравка Тонева има регистрирани 5 обаждания за липса на електрозахранване за периода 30.01. – 02.02.2015 г. с обща продължителност на разговорите и режим на изчакване 19 мин. и 47 сек. В нито един от разговорите тя не сигнализира за животозастрашаващата ситуация със стълба, казаха от ЧЕЗ след проверка във връзка със статията на в. „Вяра”: „Ужас: Електрически стълб и свлачище в Дяково удариха вилата на автотърговеца Красимир Ушатов от Дупница“. Ето какво показа още проверката на електроразпределителното дружество:

„ЧЕЗ направи незабавна проверка. Сигнал за наклонения стълб е приет на телефонната линия на компанията 070010010 на 02.02.15 г. в 15,51 ч. Сигнал от РПУ-Дупница е получен в 15,40 ч. Веднага след това сигналът е получен и от община Дупница. Веднага след получените сигнали е информирана аварийна група, която междувременно е работела за отстраняване на авария. Към посочения момент в района е имало 3 аварии. Въпреки това екипът е пристигнал на място в 15,50 ч, или след малко повече от час след получаване на сигнала от дружеството. Направен е незабавен оглед и преценка за необходима техника и материали. Служителите се снабдяват с необходимата автовишка и проводник. В 19,50 ч. екипът вече се е намирал в сградата на компанията след успешно завършена работа. По време на направения допълнителен оглед за качеството на извършената дейност на 03.02. собственикът на имота е изразил благодарност за реакцията на служителите на компанията. Не считаме, че е налице невнимание или неадекватна реакция от страна на компанията.

Във връзка с броя обаждания информираме, че от предоставения телефон за контакт 00888736334  в периода  30.01. – 02.02.2015 г. са постъпили 4 обаждания на 070010010. В три от обажданията клиентът след изчакване (00:00:45, 00:03:31, 00:01:26) в опашка не е изчакал свързване с оператор и е прекратил разговорите. Едно от обажданията е прието от оператор. След няколко покани от страна на оператора не е осъществен двустранен разговор (клиентът е оставил телефона в режим на набиране) и същият е прекратен. Сигналът за стълба е приет от друг телефонен номер, както вече уточнихме – в 15,51 ч.

Твърдението за начина на тарифиране на разговорите към 070010010 е безпочвено. По наша информация тарифирането от мобилен телефон към номера 0700 е около 0.32 лв./мин. Разбира се, това зависи от мобилния план, избран от клиента. От стационарен телефон тарифирането е на цената на един градски разговор”.

Б.р. Читателите на вестник „Вяра”, които сигнализираха за проблема в Дяково, не твърдят, че телефонната сметка на кметицата на селото Здравка Тонева е навъртяна заради сигнали за наклонения стълб. В статията ясно е написано: „Не трябва да се обвиняваме. Виновна е природата, дъждът. Но просто тук никой не взема мерки, винаги се сещаме след свършен факт. В събота (б.р. инцидентът със стълба и свлачището беше в понеделник) звънях три или четири пъти на ЧЕЗ и ми казват, че е заето и нямат свободен оператор. Те приемат сигнали и до 1 минута е безплатно. След това започва да гълта по 1,20. Тя докато обясни откъде сте, чия е партидата и т.н., за 3-4 минути ми взеха над 8 лв. Аз бях от абонатите без ток. Кметският наместник Здравка Тонева е звъняла заради повредите и е навъртяла 70 лв. сметка”, каза Георги Данаилов.”

В статията е отразен фактът, че ЧЕЗ са прекъснали захранването в проблемния участък.

Снимката: Здравка Тонева

 Ужас: Електрически стълб и свлачище в Дяково удариха вилата на автотърговеца Красимир Ушатов…

 

Spread the love