Владимир Илиев: Дойде ни до гуша от Краси Анев

Filed under: Спорт |

31-23-03-meri1-00531496

 

Лидерът на биатлонистите Владимир Илиев скочи на своя съотборник Краси Анев. Бронзовият медалист от европейското първенство в Отепа (Ест) призна, че на него и на останалите национали им е писнало от номерата на самоковеца. Анев отказа да стартира в щафетата, а след това нападна ръководството на федерацията и останалите момчета. Анев изригна срещу колегите си „Всички негови думи са лъжа – сподели Илиев. – Краси не искаше да участва в щафетата. Момчетата наистина бяха болни и всичко зависеше от него. Съотборниците ми имаха температура и докторът потвърди това. Краси твърдо заяви, че не желае да се състезава. Жалко е, че отказа. Имахме някакъв шанс, но Анев не искаше. Не мога да го разбера. Да нямаш желание да представяш България, и то на европейско първенство. Отказът му да бяга в щафетата ни дойде малко в повече. Всичко това, което е казал, са пълни глупости. Иска да си измие ръцете с нас“.

Илиев отрече, че той и неговите съотборници са против Анев. „Той се готви отделно от нас, но ние не го обвиняваме – твърди роденият в Троян биатлонист. – Винаги сме го подкрепяли. Всеки се радва на успехите, които постига. Той си мисли, че сме срещу него. Това не е така.“ Бронзовият медалист от европейското призна, че Анев се е развикал на президента на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска. По време на състезанието тя е подкрепяла постоянно самоковеца. След края на 20-те километра той се разкрещял на олимпийската шампионка от Нагано.

„Гледам с насмешка на всичките му думи. Мисленето му се промени. Каза, че бил леко болен преди европейското. Ако е така, едва ли щеше да участва в трите дисциплини. От личен опит знам, че това е невъзможно, ако имаш заболяване“, заяви Илиев.

Spread the love